Kızılay Haftası Urla’da Kutlandı

İzmir'in Urla ilçesinde Kızılay Haftası kutlamaları, Şehit Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programla başladı.Düzenlenen programa Urla...

İzmir'in Urla ilçesinde Kızılay Haftası kutlamaları, Şehit Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programla başladı.

Düzenlenen programa Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Jandarm Komutanı Yüzbaşı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ulukaya, Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, Urla Kızılay Şube Başkanı Nurgül Saltık, öğretmenler, öğrenciler ve İlçe Kızılay Şube Başkanlığı üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Düzenlenen programda günün anlam ve öneminin belirten konuşmasını yapan Kızılay Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, 1868 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı’nın, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Saltık, “Savaşta ve barışta,uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenen Türk Kızılayı, mensubu olduğu hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Yoksul ve muhtaç insanlara beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı, kan, ilk yardım, afet müdahale, sağlık, sosyal hizmetler, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında da hizmetler sunmaktadır. Türk Kızılayı kurulduğu günden bu yana 'insanlığa hizmet' yolundan hiç sapmamıştır. Dünya var oldukça aynı doğru yolda yürümeye devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Okul bahçesine kurulan Kızılay çadırını ve bahçede yer alan Kızılay Uzay haberleşme Sistem aracını gezenler bilgi almak için görevlileri soru yağmuruna tuttu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: