Kızılay: Her türlü sorumluluğu almaya hazırız

Türk Kızılayı, baskında yaralananların tedavilerinin yapılması için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu açıkladı.

ANKARA (ANKA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Gazze’ye yardım taşıyan sivil insiyatife yönelik uluslararası sulardaki silahlı baskının insanlığın ortak vicdanında derin bir yara açtığını belirterek, Türk Kızılayı'nın baskıda yaralananların tedavilerinin yapılması için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze'ye yardım taşıyan sivil insiyatife yönelik uluslararası sulardaki silahlı baskının insanlığın ortak vicdanında derin bir yara açmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Küçükali, Türk Kızılayı'nın baskıda yaralananların sağlıklı ve güvenli bir şekilde güvenli noktalara taşınarak tedavilerinin yapılabilmesi için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

"Kızılay, Türk Dışişleri, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve İsrailli yetkililerle temas kurularak; kara, deniz ya da havayoluyla ölü ve yararlıları tahliye edebileceği bilgisini vermiştir.

Türk Kızılayı, ölü, yaralı ve gemilerde bulunan yaklaşık 600 sivilin hastanelere ve güvenli noktalara ambulans uçak, hastane gemisi ve ambulans helikopterlerle tahliyesi için hazırdır."