Kızılay İskilip'e hareket etti

ANKARA (İHA) - Türkiye Kızılay Derneği, 50 hanenin yangına maruz kaldığı İskilip'in Karaağaç Köyü'ne 100 çadır ve 840 battaniye gönderdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 16.00 itibariyle Çorum'un İskilip İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'nde yangın çıktığı bilgisinin alındığı belirtilerek, İskilip Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan alınan son bilgiler doğrultusunda köyde bulunan 60 haneden 50'sinin yangına maruz kaldığı ve oturulamaz durumda olduğunun öğrenildiği kaydedildi. Yangının halen devam ettiği ifade edilen açıklamada, Afet Operasyon Merkezi (AFOM) ve İç Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde kriz masası oluşturularak, bölgeye bir öncü araç çıkarılmasına karar verildiği bildirildi. Öncü aracın saat 16.30'da bölgeye hareket ettiği açıklandı.

Reklam
Reklam

Yangına maruz kalan Karaağaç Köyü'ne, hane sayısı göz önüne alınarak 100 çadır, 840 battaniye, 105 mutfak seti, 300 rula yatak ve 3 ocak gönderildiği de belirtilen açıklamada, yardım malzemelerinin İç Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nden yangının meydana geldiği köye bir TIR'la yollandığı kaydedildi.