Kızılay Ramazan Ayında Vatandaşları Kan Vermeye Teşvik Edecek

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Ramazan ayında azalan kan bağışını arttırmak için bağış çadırları...

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, Ramazan ayında azalan kan bağışını arttırmak için bağış çadırları açacaklarını ve kampanyalar düzenleyeceklerini söyledi.

Kızılay Siirt Şube Başkanı Yener Tanık, gece faaliyet gösterecek kan bağış çadırları ve kampanyalarla bu yıl değişik etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti. Tanık, "Bu yıl daha değişik faaliyetler gerçekleştirerek insanlarımızın dikkatini kan bağışına çekmek istiyoruz. Bu amaçla geceleri araç trafiğine kapalı olan Güres Caddesi üzerinde bir kan bağış çadırı kurmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının düzenlediği iftar etkinliklerinde de kan bağışı için çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Siirt’teki kan ihtiyacının düzenlenen etkinliklerle yükseltileceğini ifade eden Tanık, "İlimizde 2011 yılına kadar toplam duyulan kan ihtiyacının ancak yüzde 15'ni karşılayabiliyorken, yapılan değişik aktivitelerle bu oran oldukça yükseldi. Geçtiğimiz yıl içerisinde ilimizde duyulan kan ihtiyacı 4 bin 788 ünite olurken, temin ettiğimiz kan ise 4 bin 34 ünite oldu. Ramazan ayında geçmiş yıllarda kan ihtiyacı artarken, temin oranında düşüş yaşanıyordu. Bu yıl kan temin etmek için insanlarımızı kan vermeye düzenlediğimiz etkinliklerle teşvik edeceğiz. Hedefimiz ilimizdeki kan ihtiyacının en az yüzde 50'sini karşılamaktır. Daimi kan ihtiyacı olan 50 civarında lösemi hastamız var. Bu hastaların kan ihtiyaçlarını, kan gruplarını temin etmekte zaman zaman zorluk çektiğimiz için çevre illerden temin etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Hayırsever vatandaşların yardımı ve Kızılay aracılığıyla Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşların gıda ihtiyaçlarının da karşılanacağını aktaran Tanık, “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşevini kurmak istiyoruz. Bazı hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle en az bin aileye sıcak yemek dağıtımı yapacağız. Ramazan ayında yapacağımız bir başka etkinlikte, Ramazan kolisi dağıtımıdır. Ancak koli yerine biz belirli marketlerde kullanılabilecek 50 lira değerinde çekler hazırlayarak, yoksul vatandaşlara dağıtacağız. Bu vatandaşlarımız kendi ihtiyaç duydukları maddeleri bu çek tutarı karşılığında alabilecekler" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: