Kızılay Ramazan’da Da Kan Topluyor

Gaziantep’te bulunan Türk Kızılay TIR’ı, Ramazan ayında da kan toplamaya devam ediyor.Demokrasi Meydanı’nda stant açan...

Gaziantep’te bulunan Türk Kızılay TIR’ı, Ramazan ayında da kan toplamaya devam ediyor.

Demokrasi Meydanı’nda stant açan Türk Kızılay'ı ekibi, kan topluyor. Kan vermek için sıraya giren vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra kan vermesine engel teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı takdirde, kan vermesine izin veriliyor.

Ramazan ayında hayır işlemek isteyen yüzlerce Gaziantepli vatandaş formları doldurarak beklemeye başlıyor. Kızılay ekibi günde yaklaşık 30 ünite kan topluyor. Bir ünite kan veren vatandaşlara daha sonra soda ve bisküvi ikramında bulunuluyor. Bu mübarek günde kan verdikleri için mutluluğunu dile getiren bir vatandaş, “Kızılay'ın bu ayda kan toplaması çok güzel bir hizmet. Gaziantepli gençlerin, sağduyulu davranıp gerçekten kana ihtiyacı olan hastalarımıza kan vermeleri önem arz ediyor. Halka hizmet, hakka hizmet demektir. Bütün sağlıklı insanların, hastalarımıza kan vermeleri gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay ekibi yetkilileri ise Gaziantep halkının kan verme konusunda duyarlı olduklarını, Ramazan ayı içerisinde de kan verdiklerini ve günde yaklaşık 30 ünite kan topladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: