Kızılay ramazanda manili kan bağışı kampanyası düzenledi

Kızılay, ramazan dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Ay boyunca devam edecek kampanyayla 18-65 yaş arası...

Kızılay, ramazan dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Ay boyunca devam edecek kampanyayla 18-65 yaş arası herkesi "İyilik aşkına, ramazan ayında gönüllü kan bağışçısı olmaya" sloganıyla çağırıyor. Ayrıca bir de mani hazırlandı: "Haydi Türkiye iyilik aşkınaaa! Kan bağışına gönüllü olunaaa! Ramazanda da kan bağışlarıyla dertlere derman olunaaa!”
Kampanya kapsamında, iftar sofrasında kan vermek isteyenlere yardımcı olunacak. Gezici birimlerse teravihlerden sonra camilerde ve belediyelerin düzenlediği ramazan etkinliklerinde bağış kabul edecek. Ülke genelinde dolaşan dokuz kan bağışı TIR'ı, yedi gün boyunca hizmet verecek. Muğla’daki TIR ise 7 Ağustos 2011 Pazar günü 16.00 ile 24.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı'nda bulunacak.
Türk Kızılay Derneği Muğla Şube Başkanı Bülent Karakuş, her yıl ramazanda ülke genelinde kan bağışlarını yüzde 50 düştüğünü söyledi. Ülkedeki ihtiyacı karşılamak amacıyla 15 bölge kan merkezi ve 63 kan bağışı merkeziyle hizmet verildiğini kaydeden Karakuş, “Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışının nüfusa oranı yüzde 5'ken ülkemizde henüz yüzde 1,5. Ramazanda birçok kişinin oruçlu olması sebebiyle kan vermeye çekinmesi, birtakım yanlış inanışlar ve bağış için yeterli zamanın ayrılmaması gibi sebeplerle daha da düşüyor. Azalan bağışlara karşılık, diğer aylarda olduğu gibi ramazanda da kan ihtiyacı değişmeden devam ediyor.” dedi.
İstatistiklere göre ramazanda, diğer aylara oranla kan bağışı, ortalama yüzde 50 düşüyor. İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bu oran yüzde 60 olurken Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise yüzde 30’da kalıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz