Kızılay, Sahura Kadar Bağışçılarını Bekliyor

Ordu Kan Bağış Merkezi, 2013 yılında 14 bin 500 ünite kan bağışı almayı hedeflerken, Ramazan...

Ordu Kan Bağış Merkezi, 2013 yılında 14 bin 500 ünite kan bağışı almayı hedeflerken, Ramazan ayında sahura kadar bağışçılarını bekliyor.

Kan Bağış Merkezi ekipleri, kurdukları stantlar ile bağışçılarına ulaşmaya çalışırken, ekip doktoru Cengiz Dönmez, vatandaşların ramazan ayında ertesi günkü oruçlarını tutarken etkilenirim endişesi taşıdıklarını söyledi.

Dr. Dönmez, kan bağışının hayat kurtardığını belirtirken, iftar ile sahur arasına kan bağışında bulunmanın ertesi günkü oruca bir etkisi olmadığının ifade ederek,“ Kan bağışında bulunmak sağlıklıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Dr. Dönmez, yaptığı açıklamada, “Ramazan öncedesinde ekipler günlük ortalama 20-25 ünite kan bağışı alabiliyordu. Ramazan ile beraber bağış sayılarımızda azalma oldu. İhtiyaç sahibi hastaların tabii ki beklemesi gibi bir durum söz konusu değil. O yüzden, bağışçılarımızı düzenli olarak çağırıyoruz. İftardan sonra, sahura kadar 30 günlük sabit çadırlarımız var. Ortalamamız 10 ile 15 üniteye düştü. Ramazan ayının bu yıl da yaza denk gelmesinden dolayı oruç 17 saatlik bir açlık gerektiriyor. İftar ile sahurun arası yaklaşık 6-6,5 saat olmaktadır. Bu süreden dolayı insanlar sıcak havadan etkileniriz, ertesi gün orucumuzu rahat bir şekilde tutamayız korkusu ile ağır iftar yemeğini yedikten sonra kan bağışından kaçınmaktadırlar. Kan vermenin sağlık açısından faydası olduğu bilinmektedir. Ertesi gün tutulacak oruç için her hangi bir engel teşkil etmemektedir. Ordu’da ramazan ayının ilk haftasında iki ekip olarak ortalama 17 ünite bağış aldık. Fakat hedefimizin çok çok altında kaldık. Biz 35-40 ünite hedeflerle geliyoruz. Genel olarak bir düşüklük var.” şeklinde konuştu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: