Kızılay Urla'da Gece Yarısına Kadar Kan Topladı

Türk Kızılayı Urla Belediyesi yanında kan bağış istasyonu kurdu. Ramazan ve sıcak hava nedeniyle kan...

Türk Kızılayı Urla Belediyesi yanında kan bağış istasyonu kurdu. Ramazan ve sıcak hava nedeniyle kan bağışı etkinliği akşam saatlerine kadar sürdü. Kızılay görevlileri, buradan sonra Çeşmealtı Gece Pazarı'na gtti ve burada gece yarısına kadar vatandaşların kan bağışı kabul edildi.

Yaklaşık yüz ünite kan aldıklarını belirten Türk Kızılayı İzmir Kan Merkezi'nden Dr. Nurettin Sönmez, 'Güvenli Kan Projesi' kapsamında düzenli kan bağışında bulunanların sayısını arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Stoklarımızdaki kan her zaman ve herkese lazım olabilir. Ege Bölgesi Kızılay Kan Merkezi olarak 155 hastaneye devamlı kan sağlıyoruz. Örneğin Foça'dak yaşanan saldırıda yaralılarımıza gereken kan, stoklarımızdan hastanelere ulaştırıldı. Ancak stoklarımızın devamlılığı için vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: