Kızılay Yatırımı İçin Karar Bekleniyor

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından Konuralp Beldesi Terzialiler Mahallesinde yapılması planlanan alışveriş merkezi ve konut...

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü tarafından Konuralp Beldesi Terzialiler Mahallesinde yapılması planlanan alışveriş merkezi ve konut yatırımları için karar bekleniyor. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, inşaat alanında kazı çalışmaları sırasında çıkan duvarın tarihi eser olabilme ihtimaline karşılık araştırma sonucunun henüz açıklanmadığını söyledi.

Konuralp’te kız öğrenciler ve öğretim üyelerinin barınması amacıyla yapılması planlanan yurt inşaatının çalışmalar sırasında çıkan duvar nedeni ile durdurulduğunu hatırlatan Komit, “Problemleri çözmek üsere belediye başkanı ile görüştük, yatırım devam edecek. Sit alanı olduğu için kanunlara uymamız lazım. Kanunlar izin verir, sit alanları ile ilgili problemler aşıldığında yatırımız devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Yurt inşaatının 2 artı 1 ve 1 artı 1 daireler şeklinde planladığını ve 2 bloktan oluşacağını belirten Komit, “Bir kısmında öğrenciler bir kısmında öğretim görevlileri kalacak. Bütçesi hazır, alana gittim. Bir kısmı kazılmış ama kalıntılar çıktığı için tarihi mi değil mi diye araştırma yapılıyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: