Kızılay Yerköy’de 100 ünite kan topladı

Kızılay'ın il il dolaşan kan bağışı TIR’ı Yozgat’ın Yerköy ilçesinde üç gün sürecek kan bağışı...

Kızılay'ın il il dolaşan kan bağışı TIR’ı Yozgat’ın Yerköy ilçesinde üç gün sürecek kan bağışı kampanyasının ilk gününde 100 ünite kan topladı.
Türk Kızılayı Yerköy Şubesi Başkanı Halit Altındaş, kan bağışı kampanyasına ilçe halkının yoğun ilgisi olduğunu belirtti.
Altındaş, "Bu yıl Yerköy ilçemizde 3'üncü kez kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Halkımızın bu konuda duyarlı davranarak kan bağışında bulunmak istemesi bizleri son derece mutlu etti. Kan bağışında kan vermeye uygun vatandaşlar form doldurarak kan bağışında bulunuyor. Topladığımız kanlar, Ankara´ya göndererek testleri yapılıyor. Vatandaşlarımız kanları sayesinde herhangi bir rahatsızlıklarının olup olmadığını ve kanlarının ne kadar sağlıklı olduğunu öğrenme fırsatı buluyor. Herhangi bir hastalık yok ise aldığımız kanlar kullanılıyor. Bir problem çıkarsa kişiyle irtibata geçilerek kendisini bilgilendiriyoruz ve yapılması gereken tedavi yollarını da gösteriyoruz. Tedavisini yaptırıyor eğer tekrar kan verecek duruma gelirse kan bağışında buluyorlar." diye konuştu.
Altındaş, kan bağışı TIR’ının 30 Haziran Perşembe gününe kadar Yerköy’de olacağını belirterek, sağlık problemi olmayan herkesi kan vermeye davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz