Kızılay Yerköy'de Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

Yozgat'ın Yerköy ilçesine gelen Kızılay Kan Bağışı TIR’ı, kan alımlarına başladı.Kızılay Yerköy Şube Başkanı Halit...

Yozgat'ın Yerköy ilçesine gelen Kızılay Kan Bağışı TIR’ı, kan alımlarına başladı.

Kızılay Yerköy Şube Başkanı Halit Altındaş, sağlıklı olan herkesin kan vermesi gerektiğini belirterek, “Bilindiği gibi trafik kazalarında, ameliyatlarda, kan hastalıkları ve bunun gibi durumlarda kana acil ihtiyaç duyulmakta. İnsanlarımız kan merkezlerine, kan ihtiyacını giderebilmek için başvurmaktalar. Türk Kızılay'ına ait kan merkezleri de bu isteklere cevap verebilmesi için, kan stoklarının her zaman için yeterli seviyede olması gerekmekte. Bunun için sağlığı yerinde olan kişilerin kan vermesi gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay kan bağışı TIR’ında görevli Doktor Selçuk Cansız, kan bağış kampanyalarının aralıksız olarak devam ettiğini ve bu kapsamda kan bağışı TIR’ı ile ilçeleri gezerek vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini söyledi.

Kan bağışlamanın önemine değinen Dr. Cansız, ”Kan yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan ve kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastalarımız, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlarımız, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır” diye konuştu.

Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürününü temin edebilmek amacıyla çeşitli kan bağış etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Cansız, ”Bu konuda halkımızın kan bağışına destek olacağına inanmaktayız. Kan bağışında bulunan Yerköylü hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: