Kızılay, yolcuları soğukta çorbayla ısıttı

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi, kar yağışı ile birlikte seferber oldu. Kızılay, kar yağışı sebebiyle sürekli...

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi, kar yağışı ile birlikte seferber oldu. Kızılay, kar yağışı sebebiyle sürekli ulaşıma kapanan Kayseri-Malatya karayolunda 'yol yardım' ekibini hazır tuttu. Ekip, yolculara bardakta çorba, kete, çay, simit ikram etti.

Kızılay, Kayseri-Malatya karayolu Pınarbaşı ilçesi yakınları üzerinde 300 araç sürücüsüne ve yolcuya çeşitli ikramlarda bulundu. Minibüs arkasında pişirilen çorbalar, yolculara verildi. Bir yandan da çay, simit ve kete verildi.

Kızılay Kayseri Şubesi Başkanı Ayhan Uzandaç, karlı ve buzlu yollarda mahsur kalanlara yardım çalışmasına devam ettiklerini söyledi. Özellikle yoğun kar yağışının etkili olduğu dönemlerde bu tür faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Uzandaç, “Kayseri’de kış aylarında şehir merkezi dışında kalan bölgeler yoğun kar almakta. Bazı köy yolları yoğun kar nedeni ile kapanmakta. İnsanlarımız buz ve karla kaplanan bu yollarda mahsur kalıyor. Bizde Türk Kızılay’ı olarak sadece ihtiyaç sahiplerinin değil tüm insanlarımızın yanında olduğumuzun bir göstergesi olarak yollarda kalan vatandaşlarımız için yol yardımı yapmaktayız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz