Kızılay'a 2 Günde 40 Ünite Kan Bağışı Yapıldı

Batman'da Kızılay Kan Merkezi’nin Atatürk Parkı'nda kurduğu ve Ramazan ayı boyunca açık tutacağı kan merkezi...

Batman'da Kızılay Kan Merkezi’nin Atatürk Parkı'nda kurduğu ve Ramazan ayı boyunca açık tutacağı kan merkezi çadırı yoğun ilgi görüyor.

İftardan sonra vatandaşlardan ilgi gören Kızılay Kan Toplama Çadırı'na 2 gün içinde 40 ünite kan bağışında bulunuldu. Atatürk parkında Ramazan ayının birinci gününde kurulan ve akşam iftardan sonra açılan çadırda görevli bir doktor ve 4 kişilik ekip, gece boyunca kan bağışında bulunan vatandaşlara hizmet veriyor.

Gece Atatürk parkına gelen vatandaşlar soluğu Kızılay Kan Merkezi’nde alıyor. Ekip kan vermek isteyen vatandaşların kan vermeye müsait olup olmadığını ölçtükten sonra işleme başlıyor.

Reklam
Reklam

Batman, Siirt, Van, Hakkari ve birçok hastanelerin gerekli kan ihtiyacını Kızılay'ın kan merkezlerinden karşıladığını ifade eden Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, "Bu doğrultuda biz de hastanelerin ihtiyacını karşılayabilmek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Şu an burada kurduğumuz çadırla vatandaşlarımızdan kan topluyoruz sağolsun duyarlı vatandaşlar çok iki gün içinde toplam 40 ünite kan topladık. Kurduğumuz Kızılay Kan Merkez Çadırı Ramazan ayı boyunca devam edecek” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: