Kızılay’da Gezi Parkı Eylemleri Devam Ediyor

İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yayalaştırma çalışmasında ağaçların sökülmesini protesto eden gruba polisin sert müdahalesine tepki...

İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yayalaştırma çalışmasında ağaçların sökülmesini protesto eden gruba polisin sert müdahalesine tepki olarak Ankara Kızılay’da toplanan gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara kaçarken, grupla polis arasındaki çatışmalar sürüyor.

Gezi Parkı’nda polisin tutumunu protesto için Güven Park’ta toplanan gruba polis öğle saatlerinde ilk müdahaleyi yaptı. Müdahalenin ardından ara sokaklara dağılan grup daha kalabalık olarak Kızılay’da toplanmaya başladı. Polis grubun büyüyerek Kızılay’da toplanmasını engellemek için gruba tekrar müdahale etti. Müdahale nedeniyle Kızılay’a hayat dururken, meydana çıkan GMK Bulvarı trafiğe kapandı.

Reklam
Reklam

Aralarında küçük çocukların da bulunduğu çok sayıda vatandaş eylemcilere karşı kullanılan gazdan etkilendi. Meydana yakın noktada bulunan ambulanslar gazdan etkilenen küçük çocuklar ve diğer vatandaşlara olay yerinde ilk yardımı ulaştırdı. Polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağılan gruplar GMK Bulvarı'nda tekrar toplanmaya başladı. Eylemciler cadde üzerindeki çöp konteynerleri ve ellerine geçirdikleri malzemelerle GMK Bulvarı'nda barikat kurdu. Ara sokaklarda ve GMK Bulvarı üzerinde olaylar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: