Kızılay'da iş bırakma eylemi yapan grup olaysız dağıldı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) çağrısıyla, 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geri çekilmesi için bir...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) çağrısıyla, 663 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yapan sendikaların Kızılay’daki protesto gösterisi sona erdi.
Türkiye genelinde iş bırakan sağlık çalışanları, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’yi protesto için bir günlük iş bıraktı.
İş bırakan KESK, Eğitim-Sen gibi sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, uygulamayı protesto için Kolej Meydanı'nda toplandı. Protesto gösterisi nedeniyle Kolej-Kızılay arası, çift yönlü trafiğe kapatıldı. Eyleme, BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Kortej oluşturan grup üyeleri, buradan sloganlar eşliğinde Kızılay’a yürüdü.

Reklam
Reklam

"KIŞANAK MUHABİR, ÖNDER KAMERAMAN OLDU"
Yürüyüş sırasında terör örgütü KCK soruşturması kapsamında Dicle Haber Ajansı (DİHA)'na yönelik operasyonu protesto eden BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak muhabir, İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder de kameraman oldu.
Ziya Gökalp Caddesi’ne gelen grubun önü, Çevik Kuvvet ekiplerinin kurduğu barikatla kesildi. Bir süre slogan ve ıslık çalarak hükümeti protesto eden grup adına KESK Genel Başkanı Lami Özgen bir açıklama yaptı.
Özgen, Türkiye’nin dört bir yanında hak ve özgürlüklere sahip çıkan kamu emekçilerinin insanca bir yaşam için grevde olduğunu söyledi. Türkiye’de uzun süredir gecenin karanlığının hakim olduğunu öne süren Özgen, hak ve özgürlükleri için mücadele eden herkesin bu karanlığa mahkum edilmek istediğini savundu. Özgen, Meclis’te oylanan bütçe görüşmelerinde grevli toplu sözleşme mücadelesi yürüten kamu çalışanlarının olmadığını ifade etti. Grevde olmaları için bir sürü neden olduğunu belirten KESK başkanı, grevli toplu sözleşme hakkının tanınması gerektiğini söyledi.
Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık müzik eşliğinde halaylar çekti. Protestocular, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz