Kızılay’dan Bayan Din Görevlilerine Seminer

Türk Kızılay’ı tarafından organize edilen “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında Zonguldak’ta bayan din görevlilerine deprem...

Türk Kızılay’ı tarafından organize edilen “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi” kapsamında Zonguldak’ta bayan din görevlilerine deprem ve önlemleri konulu seminer düzenlendi.

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) küçük salonunda, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma projesi kapsamında Kasım Aralık ayı içinde din görevlilerine yönelik verilen kurslarda erkek din görevlilerinin ardından bayan din görevlilerine yönelik “Deprem ve önlemleri” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Seminerde, Türk Kızılay’ı Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Maden Mühendisi Şükran Kırömeroğlu tarafından bayan din görevlilerine deprem sonrası yapılması gerekenler ve alınacak tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Kızılay Gönülle eğitmeni Nazmiye Uzun ise seminer hakkında bilgi vererek, “Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi kapsamında Kasım, Aralık ayı içerisinde din görevlilerine seminerlerimizi düzenledik. Erkek din görevlilerimizin seminerleri bitti. Son iki günde yaklaşık 63 din görevlisi bayan görevlimize seminerler vermekteyiz. Yarın son seminerimiz olacak. Afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla ve olası afetlerde zararı aza azaltmak amacıyla geliştirilen bu projede tüm toplumun katmanlarına ulaşmak istemekteyiz. Bu nedenle de toplumda liderlik görevini üstlenen kesimlere öncelikle bu eğitimleri veriyoruz. Daha sonrada toplu çalışma yerlerinde günlük seminerler düzenleyeceğiz. Bu tür eğitimlerimizi biz Zonguldak’ın geneline yaymak istiyoruz. Bu konuda da sivil toplum örgütlerinden destek beklemekteyiz” dedi.

Ayrıca Türkiye’de yapılan bu proje kapsamında ilk kez Zonguldak’ta din görevlisi bayanlara seminer verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: