Kızılay'dan Lübnanlılara insani yardım

Ankara (AA)- Türk Kızılayının Lübnan'da yaşanan savaştan etkilenen sivil halka ulaştırılmak üzere bölgeye gönderilen 18 TIR'dan oluşan yardım konvoyu yola çıktı.

Yardım konvoyunun yola çıkması nedeniyle Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezinde düzenlenen törende konuşan Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, tüm dünyanın Orta Doğu'da büyük bir insani acıya şahitlik ettiğini ve bu insanlık dramı karşısında dünya kamuoyunun takındığı tavrın hiç de övünülecek nitelikte olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

İsrail tarafından başlatılan bombardıman sonucu yaşam alanlarından ayrılmak zorunda kalan kişi sayısının 1 milyonu bulduğunu kaydeden Küçükali, "Savaş askerler arasında olur. Bu bir savaş değil, baskındır. Acımasızca siviller öldürülüyor" dedi.

Küçükali, Türk Kızılayının, daha önce bölgeye 84 TIR'lık yardım malzemesi ulaştırdığını hatırlatarak, bu yardımı gönderdikten sonra Lübnan Kızılhaçıyla temaslarını sürdürdüklerini ve yeni ihtiyaçlarının da Türk Kızılayınca karşılanacağını bildirdiklerini kaydetti.

Tekin Küçükali, yardım malzemeleri arasında çocuklar için mama, çocuk bezi, hijyen setleri, ilaç, un, çay, şeker, yatak gibi bir insanın ihtiyaç duyabileceği temel maddelerin bulunduğunu ifade ederek, 13 TIR malzemenin Lübnan Kızılhaçına, 5 TIR'lık malzemenin ise Suriye Kızılayına teslim edileceğini kaydetti.
Küçükali'nin konuşmasının ardından yardım malzemelerini taşıyan TIR'lar törenle uğurlandı.