Kızılay’dan Ramazanda Kan Mesaisi

Ramazan ayı içerisinde gönüllü kan bağışındaki düşüşün önüne geçmek isteyen Kızılay, Kan Bağışı Merkezleri’nde iftardan...

Ramazan ayı içerisinde gönüllü kan bağışındaki düşüşün önüne geçmek isteyen Kızılay, Kan Bağışı Merkezleri’nde iftardan sonra kan bağışçıları için mesai uygulaması başlattı.

Özellikle yaz aylarında kan bağışında bir azalma gerçekleştiğini belirten Kızılay kan bağışı ilgilileri Fethiye halkını kampanyaya katılmaya davet etti.

Kan bağışındaki azalmanın önüne geçmek isteyen Kızılay, Ramazan ayının bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Ramazan ayına yönelik 'Kan Bağışına Evet, Tüm İnsanlığa Hizmet' sloganı ile bir kampanya başlattı. Türk Kızılayı kan bağışı merkezlerinde, iftar sonrasında mesai uygulaması başlatan Kızılay, ayrıca tüm Türkiye genelinde gezici kan alma birimleri ile de gece ekipleri düzenleyerek, gönüllü kan bağışçılarına hizmet veriyor.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde iftardan sonra kan bağışı kabul eden Marmaris Kızılay Kan Bağışı Merkezi ekipleri saat 24:00 a kadar kan bağışı kabul ettiler. Kan bağışı ile ilgili bir açıklama yapan Dr. Serpil Öner “Fethiye’ye Marmaris’ten kan bağışı kabul etmek için geldik. İki gün gece burada iftardan sonra kan bağışı kabul edeceğiz. Ramazan ayında düşen kan bağışının önüne geçmek için böyle bir çalışma başlatıldı. Tüm Fethiye halkın dan duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: