Kızılay'dan sel mağdurlarına yardım

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'da yaşanan sel felaketinin ardından yaralar sarılıyor. Tekirdağ Kızılay Şubesi, ihtiyaç sahiplerine gıda, battaniye ve yatak dağıtıyor.

Tekirdağ'da önceki gün meydana gelen sel felaketinin ardından evleri sular altında kalan sel mağdurlarına Tekirdağ Kızılay Şubesi yardım eli uzattı. İçerisinde bir aylık kuru gıda ve mutfak malzemelerinin bulunduğu kutu ile battaniye ve yatakların bulunduğu yardım paketleri, selden en çok etkilenen Ördeklidere ve Altınova Mahalleleri'ndeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. 50 aileye mutfak eşyası, 150 adet kampet, 100 paket kuru gıda, 300 adet battaniye dağıtıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Meydana gelen sel felaketinin ardından evlerinin tamamen sular altında kaldığını belirten Zekeriya Arpak, selin ardından 2 gündür komşularında yattığını hatta üzerindeki eşyaları bile komşularının verdiğini söyledi. Evinin içine dolan yağmur sularının 1.5 metreyi bulduğunu ifade eden Arpak, "Her taraf çamur içinde. Oturacak, yatılacak yer yok. Çok mağdur durumdayım, bir ev istiyorum. Geceleri komşularımızda kalıyoruz. Kızılay'dan yardım geldi. Allah razı olsun onlardan" dedi. Zekeriya Arpak'ın eşi Emine Arpak ise camdan giren sel sularının evini tamamen kullanılmaz hale getirdiğini söyledi. Tekirdağ Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Kızılay'ın yanlarında olduğunu anlatan Arpak, "Canımıza bir şey olmadı, önemli olan bu. İsteğimiz bir ev sahibi olmak, eşyalarımızın en azından bir kısmını telafi edebilmek. Evimizde hasar tespiti yapıldı. Sadece yardım bekliyoruz, başka yapabilecek bir şeyimiz yok" diyerek dert yandı.

Sel felaketinin ardından adeta çamur deryasına dönen yollar ve sokaklarda belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları ise devam ediyor. Ekipler selden en yoğun etkilenen Ördeklidere ve Altınova Mahalleri'nde su tahliyesinin yanı sıra çamur olan yollarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Bu arada Tekirdağ'da dün akşam saatlerinde etkisini kaybeden sağanak yağış öğle saatlerinde yeniden başladı. Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre bugün ve yarın şehirde sağanak yağış etkili olacak. Tekirdağ Valiliği, sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.