Kızılay'dan Sünger Yatak Haberlerine Cevap

Türk Kızılayı 25 bin sünger yatak alımı için ihale sürecine ilişkin medyada yer alan haberler...

Türk Kızılayı 25 bin sünger yatak alımı için ihale sürecine ilişkin medyada yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.

Yatak alımı için 8 Ocak 2013 tarihinde ilan duyurusuyla ihale düzenlendiği hatırlatılarak, "Türkiye’nin önde gelen 5 firması katılarak teklif vermiştir. İhale sonucunda en uygun teklifi, birim başına 45,00 lira ile Üçler Mef. Mob. Dek. San. Tic. Ltd. Şti. vermiştir. İhalenin tamamlanmasının ardından alınan teklifler ve sonuç, ihale komisyonu tarafından Türk Kızılayı Yönetim Kurulu’nun onayına sunmuştur. Konuyu detaylıca görüşen Yönetim Kurulu 24.01.2013 tarih ve 2 nolu kararı ile Türk Kızılayı’nın en büyük kurumsal bağışçıları arasında yer alan İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş. firması ile tekrar pazarlık yapılmasına ve ihalenin sonuçlandırılmasına karar verilmiştir. Van depreminde Türk Kızılayı’nca kurulan 2 bin konteynerin mobilya tefrişatını bağış yaparak karşılayan firmanın yetkilileri ile yapılan son pazarlıkta İstikbal firmasının birim fiyatını KDV hariç 38,00 liraya çektiği, böylece toplam maliyet 950 bin liraya düşmüştür. Ortaya çıkan bu fiyat Üçler firmasının toplam maliyetinden 175 bin lira daha düşüktür. Bir başka değişle, kurum bütçesinden 175.000,00 liralık bir bedelin harcanması engellenmiştir." denilerek gelişmeler aktarıldı.

Reklam
Reklam

İDARİ ŞARTNAMELER

Açıklamada, şöyle denildi: "Türk Kızılayı Kamu İhale Kanunları'na tabi olmayıp, ihaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta ve dilediğine yapmakta, eksiltmelerde uygun bedeli saptamakta tamamen serbesttir. Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayan Türk Kızılayı, kendi ihale usullerini uygulama hakkına sahiptir. Ancak bütün ihale süreçleri hem devletimizin kontrol mekanizmaları hem de iç denetim mekanizmaları tarafından titizlikle denetlenmektedir. Yegâne amaç, Türk Kızılayı gibi insani amaçlarla hizmet veren bir kurumun kaynaklarını en verimli, en doğru ve ihtiyaç sahiplerine en yararlı hizmeti sağlayacak şekilde kullanmaktır."

Türk Kızılayı’nın görüşü alınmadan yapılan bu tarz tek taraflı yayınların, kurumun güvenilirliğini kamuoyu nezdinde zedelediği ifade edilerek, "Bu durum herkesten çok, Türk Kızılayı’ndan hizmet bekleyen, ihtiyaç sahiplerine zarar vermektedir. Basın meslek ilkeleri ve sorumlu gazetecilik anlayışı gereği kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gerekli duyarlılığı göstereceğinize inanıyoruz." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: