Kızılay'ın Kan Bağışına Yoğun İlgi

Çorum'un Osmancık ilçesinde Türk Kızılay'ı Osmancık Şubesi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyası yoğun ilgi gördü.

Çorum'un Osmancık ilçesinde Türk Kızılay'ı Osmancık Şubesi tarafından düzenlenen kan bağış kampanyası yoğun ilgi gördü.

Türk Kızılay'ı Ankara Kan Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında iki günde 196 ünite kan toplandı. Kampanyaya kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, kamu kurumlarında çalışanlara kan bağışı çağrısında bulunurken Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bilgener kan bağış standını ziyaret ederek kan bağışında bulundu.

Reklam
Reklam

Osmancık Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu, Osmancık İşadamları Derneği, Türk Eğitim-Sen Osmancık Temsilciliği, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Eğitim Bir-Sen Osmancık Temsilciği ve Osmancık Esnaf Odası üyeleri ile birlikte kan bağış kampanyasına destek verdi.

Kan bağış kampanyasına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Türk Kızılay'ı Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Boyacı, kan bağışına duyarlılığın hem bireysel bazda hem de örgütsel bazda arttığını söyledi.

Kızılay'ın kan bağış kampanyalarını artık sivil toplum kuruluşlarının da benimsediğini ifade eden Boyacı; "İlçemizde periyodik olarak üç ayda bir kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Çorum'un ilçeleri arasında kan bağış oranı en yüksek ilçeyiz. Düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarında bağış oranının düzenli olarak artması bizi oldukça memnun ediyor. Ancak daha fazla sevindirici olan bir durum kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin de benimsemesidir. Kan bağışına duyarlılığı sivil toplum örgütleri bazında artırdığımızda toplu bağışların yapılacağına ve bu gün 196 olan kan bağış sayısının rekor seviyelere çıkacağına inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: