Kızılay’ın Sünnet Şöleninde 50 Çocuk Erkekliğe Adım Attı

Türk Kızılayı Çıldır Şubesi’nin hazırladığı sünnet proje ile Çıldır ilçesi ve köylerden gelen başvurular sonucu...

Türk Kızılayı Çıldır Şubesi’nin hazırladığı sünnet proje ile Çıldır ilçesi ve köylerden gelen başvurular sonucu beş yaş üzeri 50 çocuk toplu olarak sünnet ettirildi.

Sünnet olacak çocuklar adına organize edilen şölen de çocuklar doyasıya eğlenirken, aileleri de çocuklarını sünnet ettirme heyecanını yaşadı. Şölen de protokol huzurunda sünnet olacak çocuklar adına bir de koç kurban edildi.

Çıldır Belediyesi’ne ait yeni düğün salonunda organize edilen ‘sünnet şöleni’ne Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Çağan Vidinel, Milli Eğitim Müdürü Sait Gündüz, Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun, Müftü Vekili İsmail Geren, Kızılay Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Kılıç, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Volkan Topkaya, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan Sünnet Şöleni’nin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Çıldır Şube Başkanı Mahmut Ahmet Vural; “Türk Kızılayı olarak amaçlarının insan ihtiyaçlarına yönelik planlar yapmak ve bunu özenle uygulamak olduğuna vurgu yaptı.

AMACIMIZ YÜZLERDE TEBESSÜM GÖRMEKTİR

Vural şunları söyledi; “Türk Kızılayı bugün her zaman olduğundan daha fazla büyüyüp, gelişerek halka hizmet etmek için çalışmalarına devam etmektedir. Bizler bu derneğin parçaları olarak, nerede insan ihtiyacı varsa, insanların yaralarını sarmak için onlara bir nebze de olsa iyi gün göstermek, yüzlerinde ki bir parça tebessüm de olsa göstermeleri için yanındayız ve çalışmalarımız bunun için devam etmektedir. Ben ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız göreve geldiğimiz de Çıldır’da böyle bir derneğin var olduğunu daha çok hissettirmek, daha iyi çalışmalar yapmak için bu göreve talip olduk. Biz bu görevleri yerine getirirken, faaliyetler yaparken, çok iyi bir şube teslim aldık. Temelleri çok iyi atılmış, hesapları çok düzgün ve hiçbir sorun yaşamadan direk geleceğe ilişkin planlar yaparak, bu çerçeve de ilerleyerek yaşamımızı gerçekleştirmekte ve faaliyetlerimizi devam ettirmeye çalışmaktayız. Sizlerin huzunda bir önceki başkanımız İsa orhan'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nurettin Aygün’e, Kaymakamımız Alparslan Kılıç’a, Kızılay Ankara Şubesi’ne, Çıldır Manşet gazetesine ve adını sayamadığım herkese sonsuz teşekkürlerimizi borç biliyoruz.”

Reklam
Reklam

ÇILDIR’DA İLK KEZ UYGULANDI

Sünnet Şöleni’nde konuşan Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, böyle bir projenin Çıldır’da ilk defa uygulanmasına dikkat çekerek şunları konuştu; “Bireylerin, gelenekleri, kültürleri, yardımlaşma duyguları, iş birliği, bir arada yaşama alışkanlığı ve kültürü işte toplum dediğimiz bunların daha üst bir bölümü olarak millet dediğimiz, inanç birliği dediğimiz grupları oluşturur. Sünnet bizim inanç sistemimizin çok önemli bir geleneğidir. Daha öncesi de var ama bizim inanç sistemimiz içerisinde Peygamberimizden kalmış olan bir gelenektir. Bunun uygulaması da Çıldır ilçemiz de her zaman tarihten beri vardır. Ancak bu şölen Çıldır’da bir ilk oluyor. Bu ilk olması bizi şunu gösteriyor. Artık toplumun her kademesin de gençleri daha çok görmemiz gerekiyor. Gençleri daha öne almamız gerekiyor. Gençlerin bu topluma hizmet aşkı gördükçe benim geleceğe olan güvenim bir kez daha tazeleniyor. Kendilerine, Türk Kızılay Derneği’ne ve başkanına bu uygulamasından dolayı teşekkür ediyorum”

Reklam
Reklam

SÜNNET ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATMAKTIR

Sünnet olmanın erkekliğe ilk adımı atmak olduğunu söyleyen Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç; “Bu gün erkekliğe ilk adımını atan sevgili çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak ve bu heyecan ile mutluluğu beraber yaşamak için bir araya geldik. Bu heyecan ve mutluluğu da bu gün onlarla beraber yaşıyoruz. Bugün sünnet olacak bu elli çocuğumuzun geleceğimize yön verecek ve geleceğimizin teminatı olacak bu çocuklarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Türk Kızılayı Çıldır Şubesi’nin bütün projelerine destek vererek yanlarında olan Kaymakam Alparslan Kılıç’a, Belediye Başkanı Nurettin Aygün’e ve Çıldır Manşet Gazetesi adına Ahmet Rıfat Vural’a Kızılay Çıldır Şubesi tarafından plaket takdim edildi.

HEDİYE ALAN ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Açılış konuşmaları ve plaket takdimleri sonrasında sünnet olacak olan 50 çocuğa protokol üyeleri tarafından hediyeler dağıtıldı. Hediyelerini alan çocuklar, ‘kolbastı’ ve ‘gamgam styla’ müziği eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendi. Halaylar eşliğinde devam eden şölen de çocuklarla birlikte aileleri de gönüllerince eğlendi.

Reklam
Reklam

Sünnet Şöleni’nin ardından protokol üyelerine Çıldır Gölü kenarında bulunan Ardahan Üniversitesi’ne ait tesislerde yemek ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: