Kızılay'ın Yeni Araçları Basına Tanıtıldı

Kızılay Genel Müdürlüğü'nce, deprem ve afetlerde kullanılmak üzere Muş'a gönderilen "seyyar ikram" ve "haberleşme" araçları basına tanıtıldı.

Kızılay Genel Müdürlüğü'nce, deprem ve afetlerde kullanılmak üzere Muş'a gönderilen "seyyar ikram" ve "haberleşme" araçları basına tanıtıldı.

Geçtiğimiz hafta teslim edilen araçların tanıtımına katılan Vali Ali Çınar, Kızılay'ın, deprem ve afet durumlarında ilk müdahalede çok önemli görevler üstlendiğini ve bu görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Çınar, şöyle konuştu:

"Kızılay'ın görevi sadece ilk müdahalede değil. Afet süresince gönüllü olarak yürüttüğü bu hizmetleri, vatandaşa en hızlı şekilde götürmeye çalışır. Bu hizmetler götürülürken, iyi bir haberleşme alt yapısına sahip olmak lazım. Bu araç, uydu üzerinden haberleşmeyi kesintisiz şekilde sağlıyor. Bir afet durumunda bu araç, ilimiz ve bölgemiz için önemli bir imkan. Çünkü bu araçlar sadece ilimize değil, bölgemizdeki 12 kentte hizmet verecek. Diğer aracımız ise, afet durumlarında afetzedelere sıcak yiyecek imkanı sağlayacak."

Reklam
Reklam

Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç ise, deprem ve afetlerde kullanılacak araçların özellikleri hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından "seyyar ikram" aracıyla, vatandaşlara sıcak çorba dağıtıldı.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: