Kızılcahamam'da Arapça Heyecanı

Ankara Kızılcahamam'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarının ilk gününde yarı...

Ankara Kızılcahamam'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılan 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarının ilk gününde yarı final heyecanı sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarında final heyecanı sürüyor. Ankara Kızılcahamam Asya Termal Otel'de düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Mustafa Yavuz, Türkiye'nin 2. dilin öğrenimi noktasında Avrupa'nın en gerisinde olduğunu belirterek, İmam Hatip Liselerinde yapılan bu yarışmalarla Arapça öğreniminin yaygınlaşacağını belirterek, bu konuda emeği olan başta öğretmenler olmak üzere herkese çok teşekkür etti. Yarışmaların Tertip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise, amaçlarının öğrencilere Arapçayı etkin bir şekilde öğretmek olduğunu belirterek, Türkiye'de Arapçayı öğretmek ve Arapçayı sevdirmek biz İmam Hatip Liselilerin boynunun borcudur. Diyoruz ki İmam Hatiplerin ilmi seviyelerini çok yükseğe taşımalıyız. Bu da ancak Arapçayla mümkündür" dedi.

Reklam
Reklam

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin bilgi, hitabet ve şiir alanlarında yarıştığı yarışmaların ilk gününde 10 okul, bilgi yarışmasında finale çıkmak için kıyasıya yarıştı. İmam Hatip Lisesi Arapça müfredatı paralelinde bir komisyon tarafından hazırlanan bilgi yarışmalarında öğrenciler, Arapça kelime bilgisi, okuduğunu anlama, cümle ve kelime sıralama, tercüme edebilme, dilbilgisi ve dinlediğini anlama başlıklarındaki sorulara cevap verdiler.

Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi (İ.H.L), Kartal İ.H.L, Diyarbakır Bismil Mecit Çelik Anadolu İ.H.L, Erzincan Anadolu İ.H.L, Konya Selçuklu M. Sami Ramazanoğlu Anadolu İ.H.L, Bursa Nilüfer Anadolu İ.H.L, Kütahya Merkez Akşemsettin Anadolu İ.H.L, Gaziantep Şahinbey Ömer Özmimar Anadolu İ.H.L, Çorum İskilip Anadolu İ.H.L ve Ankara Yenimahalle Demetevler Anadolu İ.H.L öğrencileri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında heyecan ve coşku eksik olmadı. Yarışmalar sonucunda Ankara Yenimahalle Demetevler Anadolu İ.H.L, Gaziantep Şahinbey Ömer Özmimar Anadolu İ.H.L, Konya Selçuklu M. Sami Ramazanoğlu Anadolu İ.H.L ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu İ.H.L finale katılmaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Yarışmaların ikinci gününde yapılacak büyük finalde de öğrenciler bilgi, hitabet ve şiirde yarışacaklar. 25 Arap ülkesinden 350 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu, Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan Arapça'yı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, gençlerin yetiştirilmesine öncülük ediyor.

İlkine İstanbul'daki 25 İmam Hatip Lisesinden 400 öğrencinin katıldığı yarışmaların, 2'ncisine Türkiye genelinde 409 okuldan 3 bin 995 öğrenci katıldı. 80 ilden 461 okulla başlayan 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarda dereceye giren okullar ikinci turda Siirt, Ağrı, Malatya, Rize, Kırşehir, Sakarya, Kütahya, Kocaeli ve İstanbul'da yapılan bölge finallerini kazanarak finale katılmaya hak kazandılar. Türkiye Finali sonucunda birinci olan okullar son etapta 17 Mayıs'ta Bursa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası finalde Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan'dan gelen öğrencilerle yarışacak. 20 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi'nde uluslararası katılımla düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verilecek. Birinciler umre ziyareti ile ödüllendirilirken, ikincilere Ipad ve üçüncülere Iphone hediyeleri takdim edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz