Kızıldere Köyü’nde Kutlu Doğum Etkinliği

Nazilli’ye bağlı Kızıldere köyünde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında özel program düzenlendi. Kaymakam Mehmet Okur...

Nazilli’ye bağlı Kızıldere köyünde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında özel program düzenlendi. Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da katıldığı etkinlikte davetlilere 3 bin kişilik keşkek ve lokma ikramında bulunuldu.

Kızıldere İlk ve Orta Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte Kuran’ı Kerim okundu, gül, kitap dağıtılarak, keşkek ve lokma ikramı yapıldı. Cezaevi Vaizi Kasım Karaman’ın konuşmacı olarak katıldığı Kızıldere Köyünde Kutlu Doğum özel programına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan ve çok sayıda köy halkı ilgiyle katıldı.

Reklam
Reklam

Geleneksel hale getirdikleri kutlu doğum haftası etkinliklerini bu yılda köylerinde sürdürdükleri için mutlu olduğunu ifade eden Kızıldere köyü muhtarı Ali Pekel, düzenlenen etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında; “Biz inanıyoruz ki, Hz. Peygamberi tanıdıkça ve örnek aldıkça insanlığın mutluluğu ve huzuru artacaktır. Bugün için önemli olan sorunlarımızdan biri; Hz. Peygamberin örnek hayatı ile kendi hayatımız arasında iyi bir köprü kurulamamasıdır. Bu köprünün inşası için onun hayatını tekrar tekrar okumak ve onu iyi anlamak gerekir. Hiç şüphesiz onun güzel ahlakına, yol göstericiliğine çok ihtiyacımız vardır. Hz. Muhammed’in Allah’tan getirdiği ilahi davetini yolumuzu aydınlatan sünnetini, örnek ahlakını hayat yüklü mesajlarını ve evrensel ilkelerini anlamak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden davranışlara ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla asırlardır Müslümanlar O’nun dünyaya gelişini Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır. O’na olan sevgilerini ve yürekten bağlılıklarını ifade etmek için erkek çocuklarına Ahmet, Mahmud, Mustafa ve kızlarına ise onun remzi olan Gül, Gülnur, Gülbahar gibi isimler vermiş, O’nun aile fertlerine ve soyundan gelenlere özel bir değer vermişlerdir. Hz. Peygamber’i sevmek demek; O’nun insanlığının huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrıyı güncelleştirerek hayatımıza yansıtmak, ahlakını ve çizgisini davranışlarımızın mihveri ver rehberi yapabilmektir. Bu sebeple, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize O’nun ahlakını, O’nun bizlere bıraktığı değerleri iyi anlatmalıyız. Çocuklarımızın kalbine Peygamberimizin sevgisini iyi örneklerle nakşetmeliyiz ki, bu sevgi onu daha iyi tanımaya ve anlamaya kapı aralasın” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz