Kızılırmak’tan 75 Kiloluk Canavar Çıktı

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak’ta 75 kg yayın balığı yakalandı.

Osmancık ilçesinde Kızılırmak’ta oltasına yem olarak küçük balık takan Osmancık Belediyesinden emekli işçi 54 yaşındaki Kadir Ertekin'in elindeki oltanın misinası hızla hareket etti.

Olta ellerininin arasından kayarken parmaklarını yakmaya başladı. Oltayı zaptedemeyince yanında bulunan öğretmen arkadaşı Mehmet Bilgener’den yardım istedi. İkisi birlikte oltayı ağacın dalına doladılar. Ardından Ertekin Kızılırmağa girerek 75 kiloluk yayın balığını kenara getirdi.

İki arkadaş güçlükle 181 cm. uzunluğunda 75 kg ağırlığındaki balığını karaya çıkardılar.

Reklam
Reklam

Ertekin, “Arkadaşım yanımda olmasaydı beklide bu balığı çıkaramayacaktım” dedi.

Oltaya takılan yayını sudan çıkarmak için çok uğraştıklarını ifade ederken,emekli olduktan sonra balık avı kendisinde hobi olduğunu kaydederek,devamlı boş kaldıkça Kızılırmak’a balık avına gittiklerini belirtti.. Şimdiye kadar bu büyüklükte balık yakalamadığına işaret eden Ertekin nasip buymuş dedi.

Yayın balığı görenlerin dikkatini çekiyor balığın yanına gelip, hayret içinde resim çekiniyorlar. Şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz