Kızılpınar Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Kızılpınar Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.Ocak ayı olağan meclis...

Kızılpınar Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Ocak ayı olağan meclis toplantısına başlamadan önce Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2012 yılı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. 2013 yılının herkese hayırlar getirmesini temenni eden Faruk Korkmaz, “2012 yılı içinde çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik. Yapılan çalışmalar sayesinde beldemiz adeta şantiyeye döndü. 2012 yılı içinde büyük projelere imza attık, hizmetlerimiz sayarak bitmez. Kızılpınar sorunsuz bir belde haline geldi.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Korkmaz, Kızılpınar’da devam eden çalışmaları sıralayarak “Beldede, su ile ilgili çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Su borularının tesisatı Domuzdere mevkiine kadar çekildi. Yapılan çalışmalardan dolayı yollarımızda ister istemez bozulmalar meydana geldi. Bu yüzden Kızılpınar halkımdan özür diliyorum. Her nimetin bir külfeti vardır. Çalışmalarımız bitince yol yapımına geçeceğiz. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam diyor. Maliyetleri de çıkarıyoruz. Tahminen asfalt maliyetimiz 10-15 milyon TL civarında tutacak” ifadelerini kullandı. Başkan Korkmaz’ın bu ifadeleri üzerine Meclis Üyesi Ali Kaya Bektaş, “belediye başkanlığı görevine Büyük Birlik Partisiyle başladınız. O dönem çok büyük asfalt aldınız. Ancak AK Parti’ye geçince ne olduysa hiç asfalt alamadınız. AK Parti’ye geçmenizden sonra Kızılpınar daha kötü oldu” ifadelerini kullandı. Konunun parti olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Başkan Korkmaz, yapmak istedikleri çalışmaların tamamını en iyi şekilde yerine getirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Korkmaz son olarak Endüstri Meslek Lisesi ve Büyükşehir yasası hakkında da konuşarak şunları söyledi: “Öğrencilerimiz yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nde başlayabilecekler. Büyükşehir Yasası ile birlikte, 2014 yılında Çerkezköy’e bağlanacağız. CHP konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu ve bizler de halen beklemedeyiz. Eğer itiraz kabul edilirse aynı şeklide yola devam edeceğiz. Çerkezköy’e bağlanırsak da bir bütün şeklinde devam edeceğiz” dedi

Başkan Faruk Korkmaz, konuşmasını tamamlamasının ardından 2013 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Meclis toplantısını başlattı. Meclis üyeleri Hüseyin Şenses ile Pir Murat Gök’ün katılmadığı toplantı saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından iki adet önerge okunarak gündeme alındı. İlk görüşülen madde Belediye Meclisi’nin 2013 yılı içindeki tatil ayı oldu. Yapılan görüşmelerin ardından tatil ayı Temmuz olarak belirlenirken gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Bir diğer maddede yer alan Denetleme Kurulu için üye seçimine geçildi. Yapılan gizli oylamanın ardından Denetleme Kurulu Üyeliğine Yavuz Kütük, Celal Yeşilyurt, Nevzat Teker, Ali Kaya Bektaş ile Ahmet Günay seçildi. Toplantının 5. Gündem maddesi gereğince, S.S. Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Kızılpınar Belediyesi arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme zamları ile fazla yapılan işlerin mahsuplaşması konusu görüşüldü. Başkan Korkmaz, mevcut gündem maddesi hakkında açıklama yapmak üzere Kooperatif Başkanı Nusret Temel’i kürsüye davet etti. 476 Ada’daki Belediye arazisinde Kızılpınar Belediyesi ile yaptıkları sözleşme sonucunda toplu konut inşaatına başladıklarını kaydeden Temel; “Sözleşmede, arsa karşılığında Belediye’ye 10 adet daire, 1 adet düğün salonu, 1 adet çok amaçlı salon ve 1 adet idari bina vermeyi taahhüt ettik ve inşaata başladık. 2009 yılında inşaatımız büyük ölçüde tamamlandı. Fakat üyelerin bir kısmının aidatlarını ödememesi nedeni ile Belediyeye vereceğimiz düğün salonu, çok amaçlı salon ve idari binanın bir kısmını 2010 yılında, tamamını ise 2012 yılında teslim edebildik. Sözleşmede taahhüt ettiğimiz süre zarfında işleri teslim edemeyişimizden ötürü, yine sözleşmede belirtilen madde gereğince aylık 7 bin 500 TL gecikme cezası ödemeye mahkum olduk. Sözleşmede belirtilen tarihten 24 ay sonra işleri teslim ettiğimiz için 150 bin TL gibi bir ceza ödemek zorunda kaldık. Ayrıca Belediyeye 147 bin TL tutarında da kadastro ücreti ödememiz gerekiyor. Bunun yanı sıra kooperatif olarak sözleşme haricinde yaklaşık 308 bin TL tutarında fazla iş yaptık. Şimdi kooperatifimizin bütün işlerini tamamlamış bulunuyorum ve sizlerden mahsuplaşma talep ediyorum” dedi. Kooperatif Başkanı Nusret Temel’in bu isteği, Meclis tarafından görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Reklam
Reklam

Toplantının devamında İmar Komisyonu raporları görüşmeye alındı. Komisyon, Satılmış Besdil’in verdiği, ‘Kızılpınar imar sınırları içinde bulunan 819 ada 1 numaralı parseldeki 12 bin 435 metrekarelik şahsi arsasına ticaret-konut-turizm amaçlı inşaat yapılması ile ilgili imar tadilatı’ talebi ile Müzeyyen Besdil’in ‘817 ada 2 numaralı parseldeki 14 bin 124 metrekarelik şahsi arsasına ticaret-konut-turizm amaçlı inşaat yapılması ile ilgili imar tadilatı’ taleplerinin devam eden revizyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra değerlendirilmesine karar verildi.

Komisyonun bu iki talep ile ilgili aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.

Bir diğer dilekçede komisyonun 847 ada 1 numaralı parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığı verilmesi konusu ile ilgili verdiği tavsiye kararı okundu. Talebin revizyon imar planı tamamlandıktan sonra değerlendirilmesinin uygun olduğu ifade edilirken ilgili komisyon kararı Celal Yeşilyurt, Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç’un ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun revizyon imar planının görüşülmesi konusundaki tavsiye kararı a İbrahim Eren’in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Reklam
Reklam

Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından gündeme alınan önergelerin görüşülmesine geçildi. İlk önergede sözleşmeli personelin ücretinin belirlenmesi ile ilgili maddeyi görüşen Meclis Üyeleri, rakamın tavan ücret üzerinden belirlenmesini Cevdet Öztürk’ün ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul etti. Sözleşmeli personele ödenecek ücretin 2013 yılı rakamları açıklandığında netleşeceği belirtildi. İkinci önergede ise Satılmış ve Müzeyyen Besdil tarafından verilen dilekçe görüşüldü. Her iki dilekçe de görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kızılpınar Belediyesi Ocak Ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: