Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürü Akay:"İlçedeki Ev Ve Iş Yerlerinde Meydana Gelenyangınların Çıkış Sebebi Yüzde 80 Elektrik Kontağı"

Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürü Refik Akay, ilçedeki ev ve iş yerlerinde meydana gelen yangınların çıkış sebebinin yüzde 80 elektrik kontağından

Kızıltepe Belediyesi İtfaiye Müdürü Refik Akay, ilçedeki ev ve iş yerlerinde meydana gelen yangınların çıkış sebebinin yüzde 80 elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

Akay, yaptığı açıklamada, elektrik kullanımı konusunda vatandaşları uyararak, özellikle gece uyurken elektrikli sobaların fişinin prizden çekilmesi gerektiğini belirtti.

İtfaiye amiri Davut Aslan ise, soğuk hava nedeniyle ilçede ısınma amaçlı elektrik kullanımının arttığını ifade ederek, "Bir gün içinde 3 dairede ve 4 trafoda yangın çıktı. Vatandaşların elektriği ısınma amaçlı kullanmaması gerekiyor. Özellikle elektrikli battaniyeler çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Elektrik kontağının en büyük nedenlerinden biri elektrikli battaniyelerdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Serkan Yücel Aydın/İbrahim Sincar/Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: