Kızıltepe Emniyeti Kapılarını Minik Öğrenciler İçin Açtı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından geliştirilen 'Emniyette bir gün, emniyetli bir...

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından geliştirilen 'Emniyette bir gün, emniyetli bir gün' projesi kapsamında bin öğrenci emniyet birimlerini gezerek tanıma fırsatı buldu.

Emniyet Müdürlüğü Şehit Ömer Akcan Lokali'nde düzenlenen tanıtma toplantısında Toplum Destekli Polislik Büro Amiri İbrahim Halil Keskin, çocuklara polislik mesleği ve polisler hakkında bilgi verdi. Kendilerine ikram edilen yiyecek ve içecekleri yiyen çocuklar Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi. Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek'i makamında ziyaret eden çocuklar Şimşek'e 'Yaşar Baba' tezahüratında bulundu. Mezopotamya İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ronahi Ötünç, polisleri tanıma fırsatı buldukları için mutlu olduğunu söyledi. Daha önce polislerle ilgili bilgiye sahip olmadığını anlatan Ötünç, gezdikleri yerlerde gördükleri polisleri çok sevdiklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

7 okulu kapsayan proje kapsamında emniyette düzenlenen etkiliklerde bazı çocuklar haber merkezinde polis telsizinden Kürtçe anons da çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: