Kızıltepe’de 7 bin öğrenciye madde bağımlılığının zararları anlatılacak

Mardin'in Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Yeşilay Cemiyeti'nin...

Mardin'in Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Yeşilay Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenledikleri bir programla öğrencilere madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirme seminerleri verilecek.

Madde bağımlılığı, uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklara dikkat çekmek ve yarınlarımız olan bugünün gençlerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda taşınabilmelerini sağlamak amacıyla fikir öncülüğünü ettiği "Hayatın Doğal Güzelliklerini Eğitimle Yaşayalım" projesi ilk olarak Mardin'in en büyük ilçesi olan Kızıltepe'de 7 bin öğrenciyle uygulanacak. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti'nin sosyal sorumluluk gereği fikir ve uygulama öncülüğünü ettiği, Mardin Yeşilay Cemiyeti'nin de desteklediği projeye ilk destek Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geldi.

Reklam
Reklam

İlköğretim son sınıf öğrencileri ile Lise öğrencilerini kapsayarak Mardin ve Bağlı ilçelerde uygulanması planlanan proje ilk olarak Kızıltepe'de uygulanacak. Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın daveti ile Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir araya gelen taraflar projenin uygulama hazırlığını yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen hazırlık toplantısına Yeşilay Cemiyeti Mardin İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği'ni temsilen Gazeteci Yazar Kadir Üründü, Milli Eğitim Şube Müdürleri Turhan Hakioğlu ile Şükrü Yücedağ katılarak görüş alışverişinde bulundu.

"KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIN ÖNÜNDE SET KURMAK GÖREVİMİZDİR"

"Hayatın Doğal Güzelliklerini Eğitimle Yaşayalım" adı verilen projenin Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından tasarlandığını, söz konusu projenin uygulanmasının geleceğimiz olan gençlerimiz açısından önem arz ettiğini belirten Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, "Uyuşturucu, madde bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar toplumumuzun ortak kanayan yaralarıdır. Bu yaraların daha fazla derinleşmemesi için hepimize küçüklü büyüklü görevler düşüyor. Bizler gittikçe derinleşen bu yaranın önüne nasıl set kurarız’ın derdi ile dertlenmeliyiz." dedi

Reklam
Reklam

Mardin Yeşilay Cemiyeti İl Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu da madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklara dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek olan böylesine önemli bir organizasyonda taraf olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Güllüoğlu, "Bugün ülkemizi ve bütün Dünya'yı saran en büyük toplumsal hastalıklardan biri de madde bağımlılığıdır. Bu gerçeğin anlaşılmasının önündeki en büyük engel bağımlılıkların hastalık olarak görülmemesidir. Bu bağımlılıkların başlıcaları Sigara, Alkol, uyuşturucu madde, kumar, fuhuş ve her türlü teknolojik bağımlılıklardır. Bu kötü ve zararlı alışkanlıklar her geçen gün daha da yayılmaktadır. Bağımlıkların azaltılmasından en büyük görev devlet ve vatandaşlarındır. Söz konusu bağımlılıklar genç nesillerin sağlığını tehdit eder bir boyuta çoktan ulaşmıştır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: