Kızıltepe'de Çiftçilere Uyarı

MARDİN  (AA) - Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, zararlarının karşılanması için çiftçilere ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

MARDİN - Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler, zararlarının karşılanması için çiftçilere ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ettiğini söyledi. Dinler, yaptığı açıklamada, bu yıl rüzgardan dolayı ürünlerin yere yattığını, tanede de zayıflık olduğunu belirterek, buna rağmen buğday hasadında verimin ve fiyatın geçen yıllara göre iyi olduğunu söyledi. Çiftçinin fiyattan memnun olmadığını ifade eden Dinler, şöyle dedi: "Fiyat geçen yılla kıyaslandığında iyi. Ancak çiftçi için yeterli değil. Çünkü piyasa değeri 630 ile 650 lira arasında değişen ekmeklik buğday ofise götürüldüğünde masrafı artıyor. Bu da çiftçiyi zor durumda bırakıyor. Devlet, mağduriyeti gidermek için 3 yıl önce çıkarılan kanunla ektiği ürünü sigortalayan çiftçilnin doğal afetten zarar gören ürünlerinde zararın yarısını karşılıyor. Bu kanun ilk çıktığında ekinlerini sigortalayan çiftçi sayısı azdı. Ama giderek çiftçi bu konuda bilinçlendi. Zararlarının karşılanması için çiftçilere ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ediyorum. Bu yıl bir köyümüzde meydana gelen doludan dolayı ürünler zarar gördü. Ekinlerini sigortalamayanlar, zararlarının karşılığını alamadı"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz