Kızıltepe'de Okuma Salonu Hizmete Açıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için yapılan okuma salonunun açılışı İstanbul'dan gelen misafirlerin katılımıyla...

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için yapılan okuma salonunun açılışı İstanbul'dan gelen misafirlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yoksul öğrencilerin liselere hazırlandığı salonda okulda görülen derslerinin yanı sıra sosyal etkinliklerde yapılıyor. Kızıltepe Sağlık Mensupları Derneği (SAMADER) bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonuna köylerden taşımalı sistem ile öğrenci taşınıyor.

İlçe Stadyumu’nun yanında bulunan binada açılışı yapılan Mehmet Nezir Tekcan Okuma Salonu’na sağladığı katkıdan dolayı babasının ismi verilen iş adamı Cemal Tekcan, Mardin ve Afrika’ya okul yaptırmak istediğini söyledi.

Reklam
Reklam

İstanbullu misafirleri karşılayan Kızıltepeli iş adamlarından Abdulgafur Eroğlu, eğitime yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. Eğitim müesseselerinin artması için destek veren iş adamlarına teşekkür eden Eroğlu, huzurlu bir gelecek için eğitime yatırım yapılması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: