Kızıltepe'de STK Platformu Iftarı

MARDİN (AA) – Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, "STK’ların güçlü olduğu yerlerde kimse meydanı boş bulamayacaktır”

MARDİN – Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, "STK’ların güçlü olduğu yerlerde kimse meydanı boş bulamayacaktır” dedi.Bir otelde basın mensuplarına yönelik düzenlenen iftarda konuşan Öter, STK’ların kar amacı gütmeyen kurumlar olduğunu ifade etti. İyi işler yapanları yalnız bırakmamak gerektiğini belirten Öter, "Hepimiz bir olup haksızlıkların üstüne gitmeliyiz. STK’ların güçlü olduğu yerlerde kimse meydanı boş bulamayacaktır” dedi.Öter, şunları kaydetti:"79 derneğin olduğu bir ilçede doğru düzgün STK’ların bir dayanışması yok. Kimisi belli güçlerin, ekonomilerin ve siyasetin iradesinde. Hür iradesiyle toplumun yararına bir araya gelmiş platform çok azdır. Biz en çok basından destek gördük. Basın bizim aynamızdır. Toplum yararına kim faaliyet gösteriyorsa ona sahip çıkmamız gerekiyor. Bürokratların çoğu sivil toplum kuruluşlarını önemsemiyor. Bu da birlik olmadığımızdan kaynaklanıyor."Çözüm süreci içinde son zamanlarda yaşanan olaylardan kaygılandığını belirten Öter, "Umarım bir an önce ülkeye barış gelir herkes rahat bir nefes alır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz