Kızıltepeli Vatandaşlar Dobelan Mantarına Yoğun Ilgi Gösteriyor

Kızıltepe'de İlkbahar yağmurlarıyla sürülmemiş tarlalarda yetişmeye başlayan ve yaklaşık 1 ay içinde tükenen dobelan mantarı, kilosunun 20 liradan satılmasına rağmen

Kızıltepe'de İlkbahar yağmurlarıyla sürülmemiş tarlalarda yetişmeye başlayan ve yaklaşık 1 ay içinde tükenen dobelan mantarı, kilosunun 20 liradan satılmasına rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Mantarın sürülmemiş tarlalarda yetişen bir bitki olduğunu belirten Kızıltepe'nin ilk esnaflarından olan Mahmut Bahadır, dobelan mantarının 1 ay içinde tükendiğini söyledi.

Mantaın Gurs ovası, Ceylanpınar ve Mazıdağı bölgelerinde yetiştiğini belirten Bahadır, "Daha çok sürülmemiş tarlalarda bulunuyor. Zengin besin değeri var az yetişiyor ve ömrü kısadır. Bundan dolayı yüksek fiyata satılıyor. Fiyatın yüksek olmasına rağmen vatandaş alıyor. Vatandaşlar, ilkbahar ile birlikte dobelan mantarı topluyor ve topladıkları mantarı, semt pazarlarında ve marketlere satıp gelir elde ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Adnan Koçhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: