Kızına Yasa Dışı Bildiri Dağıttıran Ağabeyini Şikayet Etti

Adana'da bir kişi, 11 yaşındaki kızına ve onun arkadaşlarına yasa dışı bildiri dağıttırdığını ileri sürdüğü...

Adana'da bir kişi, 11 yaşındaki kızına ve onun arkadaşlarına yasa dışı bildiri dağıttırdığını ileri sürdüğü ağabeyini savcılığa şikayet etti.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 1980'li yıllarda bir yasa dışı sol örgüt adına yaptığı eylemlerden dolayı 7-8 yıl cezaevinde yatan Ahmet P., kardeşi Oktay P'nin ilkokul 4. sınıfa giden kızı F. P. (11) ve arkadaşı L.İ. (11) ile diğer arkadaşlarına bir kaç kez zorla bildiri dağıttırdı. Bu durumu öğrenen baba Oktay P., kızının örgüt eline düşmemesi için ağabeyinin yanına giderek uyardı. Ancak ağabeyi yeğenini ikinci kez bildiri dağıttırdı. Bunun üzerine baba Oktay P., kızını yanından hiç ayırmayarak onu okula götürüp getirmeye başladı. Bu duruma sinirlenen Ahmet P. kardeşinin evine giderek tartıştı. Bu durum üzerine baba Oktay P. savcılığa giderek ağabeyinin kendi kızına ve mahallenin diğer kız çocuklarına zorla bildiri dağıttırdığını ileri sürerek şikayette bulundu.

Reklam
Reklam

Kızının örgüt eline düşmemesi için çaba sarfeden baba Oktay P., "Benim öz ağabeyim kızımı örgütün içine çekmek istiyor. Kardeşim sol örgütlere takıldığı için hayatı cezaevlerinde geçti. Ancak ben kızımı onların eline bırakmam benim için kızım ve ailem çok değerli" dedi.

Ağabeyinin kendi çocukları olmasına rağmen yeğenine bildiri dağıttırdığına dikkat çeken baba Oktay P, "Ben kızıma bildiri dağıttırdığını öğrenince yanına gittim ve bir daha bunu yapmamasını söyledim. Ancak o arkadaşlarıyla evime gelerek, 'Seni ve çocuklarını dağ kaldırırız, bizimle uğraşma' diye beni tehdit etti. Ben bunlardan korkmam ben kızımı korurum. Ben kızımın okumasını devlete hayırlı bir insan olmasını istiyorum. Bu nedenle ağabeyimi savcılığa şikayet ettim" diye konuştu.

11 yaşındaki F.P. ise amcasının yanlarına gelerek pazardan bir şey alacağını bu nedenle yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek kendilerini pazara götürdüğünü daha sonra zorla bildiri dağıttırdığını kaydetti. F.P., amcasının üzerinde 'savaş, barış' yazan bildirileri pazarda ve evlerde kendilerine dağıttırdığını daha sonrada fotoğraflarını çekip sosyal paylaşım sitesinde paylaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

11 yaşındaki L.İ. ise Ahmet P'nin kendilerine zorla bildiri dağıttırdığını belirterek, "Biz bildiri dağıtmak istemedik ama o bize 'bunları dağıtmazsanız sizi döverim' dedi bizde korkumuzdan dağıtmak zorunda kaldık. Ama ben bildiri dağıtmak istemiyorum" dedi.

Ahmet P. ise çocuklara bildiri dağıttırdığını ancak zorla değil kendi istekleriyle dağıttıklarını söyleyerek, "Ben pazarda yeni eğitim sistemiyle ilgili bildiri dağıtıyordum yeğenim ve arkadaşları yanıma geldi kendileri de dağıtmak istediklerini söyledi. Ben de onlara da bildiri verdim dağıttılar. Kardeşim çocukları yönlendiriyor, onunla aramızda ev ve arazi davası olduğu için bu iftirayı atıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: