Kızını Bıçaklayan Babaya 12.5 Yıl Hapis

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 16 Temmuz 2012 tarihinde gece uykudan uyanıp lavaboya giden Melek Pençe, çıktığı

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre 16 Temmuz 2012 tarihinde gece uykudan uyanıp lavaboya giden Melek Pençe, çıktığı sırada babası Abdülkadir Pençe'yi lavabonun kapısında gördü. Hiçbir şey söylemeden bıçakla saldıran baba, kızını göğüs ve karın bölgesinden defalarca bıçakladı. Hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanan Melek Pençe, gürültüye uyanan ağabeyi tarafından hastaneye kaldırılırken, baba Abdülkadir Pençe ise polis tarafından gözaltına alındı.
NAMUSUMA LAF GETİRECEKTİ, PİŞMAN DEĞİLİM
Çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanan Abdülkadir Pençe ifadesinde, 30 yıldan beri psikiyatrik ilaçlar kullandığını belirterek, "Kızım aileye yakışmayacak hareketler yapıyordu. Namusuna laf getirecekti. Kendisini uyardım. Buna rağmen hareketlerine devam etti. Olay gecesi saat 01.00 sıralarında kızıma bıçak ile birkaç kere vurdum. Oğlum ve gelinim gelerek bizi ayırdı. Amacım kızımı öldürmekti. Yaptığımdan pişman değilim"dedi.
BABAM AKIL HASTASI ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
Soruşturmayı yürüten savcı hazırladığı iddianamede yaralanan Melek Pençe'nin ifadesine de yer verdi. İfadesinde babasının akıl hastası olduğunu belirten Melek Pençe, "Saat 01.00 sıralarında uyanıp lavaboya gittim. Çıkışta babam elindeki bıçak ile bana saldırdı. Babam akıl hastası ve tedavi olmaktadır. Daha önce de beni öldüreceğini söylüyordu. Şikayetçi değilim"dedi.
SAVCI:ÖLDÜRMEK İÇİN VURDU
Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan rapora göre şüphelinin şizofreni rahatsızlığı olduğunu belirten savcı, Pençe'nin işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiil ile ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığını kaydetti. Rapora göre cezai ehliyeti bulunmayan şüphelinin, namusuna laf getireceğini düşündüğü öz kızını birden çok kez yaraladığını belirten savcı, eylemin öldürme kastı ile gerçekleştiğini vurguladı. İddianamede Pençe'nin 'Yakın akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
HAPLARIMI ALMAMIŞTIM, PİŞMANIM
İddianamenin kabulünün ardından Abdülkadir Pençe'nin tutuklu olarak yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmadaki savunmasında pişman olduğunu söyleyen Pençe, "Bir anlık sinir krizine girerek böyle bir şey yaptım. Pişmanım, niye yaptığımı bilmiyorum. Kızıma bazen dar elbise giymemesi için nasihat ediyordum. Ben psikiyatri hastasıyım ve haplarımı almamıştım. Bundan dolayı olay oldu"dedi.
Duruşmada Adli Tıp raporunu okuyan Mahkeme Başkanı, sanığın ceza sorumluluğunu etkileyecek veya ortadan kaldıracak derecede bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı tespit edilmediğini belirtti. Raporda sanığın yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.
12.5 YIL HAPİS CEZASI
Yargılama sırasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı ise mağdurun yaralanma şekli ve yaralanmanın niteliği göz önüne alındığında sanığın kastının öldürmek olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini belirtti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Abdülkadir Pençe'yi öz kızını öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki saygın tutumu ve pişmanlığını dikkate alan mahkeme cezanın 12.5 yıla indirilmesine hükmetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: