Kızını Eski Eşinin Kaçırdığını Iddia Eden Baba, Yardım Bekliyor

Gaziantep’te Güner Sakar isimli vatandaş, 2004 yılında boşandığı eşinin, 13 yaşındaki kızlarını kaçırdığını iddia etti....

Gaziantep’te Güner Sakar isimli vatandaş, 2004 yılında boşandığı eşinin, 13 yaşındaki kızlarını kaçırdığını iddia etti. Kızının ilk olarak velayetinin kendisinde olduğunu ancak, çocuğa kasıtlı olarak ailesi tarafından verdirilen yanlış beyanlarla annesine teslim edilmesinin sağlandığını kaydeden baba, çocuğunun okula gönderilmediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Güner Sakar, 2004 yılında boşandığı Emine B.'nin 13 yaşındaki kızını kaçırdığını iddia etti. Boşandıklarında 4 yaşında olan çocukları Y.S.S’nin velayeti baba Sakar’a verildi. Çocuğun okula başlamasıyla birlikte, iddialara göre Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan annesi, sık sık okula gelerek kızının kendisiyle kalmasını sağlamaya çalıştı. Baba Sakar da bunun üzerine yaklaşık 5-6 defa hem okulu, hem de adreslerini değiştirdi. Son olarak da şuan evli olduğu eşinin Oğuzeli ilçesi Acar köyünde yaşayan ailesinin yanında eğitime devam etmesini sağladı.

Reklam
Reklam

İddialara göre, anne Emine B. kızını burada da buldu ve kendisiyle kalması yönünde ikna etmeye çalıştı. Bir okul çıkışında da kızı kimseye haber vermeden yanına aldı. Baba Sakar da kızının kaybolduğunu emniyet güçlerine bildirdi. Daha sonra Y.S.S’nin verdiği ifadeler de dikkate alınarak, kız çocuğunun annesinin yanında kalmasına savcılık karar verdi. Karara itiraz eden baba Sakar, kızının kaçırıldığını öne sürdü. Kızının şuanda annesi Emine B. ile Gaziantep’te bulunduğunu, ancak annesinin nikâhsız olarak başka bir kişiyle yaşadığından dolayı endişelerinin olduğunu dile getiren Sakar, kızının okula da gönderilmediğini söyledi.

Yaşanan süreci anlatan Sakar, "2004 yılında eşim olan Emine B.’den ayrıldım. Bu evliliğimizden olan Y.S.S isimli bir kız çocuğumuz vardı. Bunu annesi istemediği, bakamadığı için çocuğu ben almak zorunda kaldım. Mahkeme de bana verdi. Annesi sürekli okullarda gelip görüşüp, çocuğun aklını çelip, bize karşı içini dolduruyordu. Ben bu çocuğu okutmak için elimden gelen her şeyi yapmak zorundayım. 5-6 defa hem okulunu hem de adresini değiştirmek zorunda kaldım. Sırf okul hayatına başlasın diye bunu yaptım. En son da çocuğu şu anki hanımımın Oğuzeli’nde ikamet eden babasının yanına göndermek durumunda kaldık. Orada köy okulunda eğitime devam etti. Annesi çocuğu burada da buldu. Telefon edip görüşmesiyle birlikte çocuğun aklını çeliyor. Şuan kızı kaçırdı. Bu çocuk okuluna devam edemiyor. Devletten yardım istiyorum. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den yardım bekliyorum. Şuanda benim çocuğum sırtında çantasıyla eve gitmesi gerekirken, omzunda çantasıyla sokaklarda geziyor. Anne ailesiyle de kalmıyor. Ayrı biriyle nikâhsız olarak yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: