Kızını Sırtında Taşıyan Annenin Tek İsteği Ameliyat

İZMİR (İHA) – İzmir’de 4 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucunda belden aşağısı felç olan ve...

İZMİR (İHA) – İzmir’de 4 yaşındayken geçirdiği bir kaza sonucunda belden aşağısı felç olan ve omurga eğriliği sorunu yaşayan 16 yaşındaki Burcu’yu sırtında taşıyan fedakar anne Fahriye Bayrak, “Kızım iyi olsun başka bir şey istemiyorum” dedi.

İzmirli Burcu Bayrak henüz 16 yaşında. Burcu daha 4 yaşındayken geçirdiği bir kaza ile engelli hale geldi. Belden aşağısı felç olduğu gibi omurga eğriliği sorunu da yaşayan Burcu’nun tek tutanağı, umudu onu tekerlekli sandalyesi oluncaya kadar ve hala yıllardır sırtında taşıyan fedakar annesi Fahriye Bayrak.

Reklam
Reklam

Gururlu ve dik duruşuyla hayatı da kızını da sırtladığı görülen fedakar anne Fahriye Bayrak, günden güne ağrıları artan kızının bir an önce ameliyat olması için imkansızlıklara karşın birçok kapıyı çaldığını ancak henüz sonuç alamadığını belirtti.

Anne Fahriyet Bayrak, kızının 4 yaşından beri felçli olduğunu anlatarak, “Kızım dört yaşında kaza geçirdi. Şu anda 16 yaşında. Belden aşağısı tutmuyor. Ameliyat olması gerekiyor. Çünkü organlara baskı yapıyor, nefesini zorluyor, ağrıları oluyor. Boynu da ağrımaya başladı. Rahat edemiyor. Birazcık düzgün durması gerekiyor, çünkü çok rahatsız oluyor ağrıdan dolayı. Belki bir ameliyat yetmezmiş, doktorla görüştükten sonra kendisi söyleyecek ameliyatın nasıl olacağını. Skalyoz ameliyatı olması gerekiyormuş. Çok yamuk duruyor. Allah nasip ederse birazcık daha düzelebilecek bu ameliyatla” dedi.

Ameliyatın uzun, zor ve ciddi bir operasyon olduğunu bildiğini, ancak okula bile gidemeyen kızının her gün acı çekmesine daha fazla dayanamadığını, sadece devletin Burcu’ya bağladığı aylıkla geçinmeye çalıştıklarını anlatan anne Fahriye Bayrak’ın tek isteği, kızının ameliyat olmasının sağlanması.

Reklam
Reklam

Ameliyatın riskli olduğunu dile getiren anne Bayrak, “Manisa’da profesör doktor bulduk. Ege Üniversitesi’ndeki doktor bu ameliyatın çok zor olduğunu, profesörlerin bile yanaşmayabileceğini, riskli olduğunu söyledi. Daha sonra bir tane operasyon doktor bulduk. Yeşilyurt devlet hastanesinden bir operatör doktor bulduk. Orası bir arkadaşına yönlendirdi, çok iyi bir doktormuş, listeye alındık. Ama bu doktor muayenehane açmış. Maalesef götüremedim. Maddi durumumuzdan. Çok zor durumdayız. Sadece kızımın maaşıyla geçiniyoruz, yardımcı olabilecek biri olursa çok mutlu oluruz. Okula maalesef gidemedi, onun rahatsızlıkları, benim akciğer rahatsızlıklarım. Eşim bunalıma girdi, ayağında sorun çıktı. Onun da akciğerlerinde ayakkabıdan dolayı rahatsızlık var. Girip çıktığı hastaneye götürdüğümüz için işyerleri çıkardı. Hem maddi hem manevi anlamda zor durumdayız. Bir an önce ameliyat olması lazım. Tam olarak bilmiyoruz ama başka doktorlar da yapabiliyor mu bilmiyorum ama araştırdığımıza göre Manisa’daki bu doktor yapabiliyor. Çok zor. Mesela şurada birkaç tane basamak var, onda bile zorlanıyorum. Belim de rahatsız. İş yapmadım halde bayağı yoruluyorum. Üzücü, kızım iyi olsun başka bir şey istemiyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Geçirdiği kazayı hiç unutmadığını, o günden bu yana tek hayalinin, isteğinin arkadaşları gibi ‘yürümek’, ‘koşmak’ olduğunu anlatan Burcu da henüz umudunu yitirmemiş. Hayallerini de sığdırdığı odasında, kimi zaman gözleri dolan Burcu, “Hatırlıyorum, dün gibi aklımda. Şu ameliyat olmam gerekiyor, ağırlarım çok fazla. Belim, boynum ağrıyor, nefesimin daraldığını hissediyorum çünkü organlarıma baskı yapıyor. Bu yüzden ameliyat olmam şart, böyle gitmiyor. Takdir edersiniz ki çok zor bir durum. Okula gidemedim, açık öğretimdeyim. Yani fiziksel olarak hiçbir zaman gidemedim. Arkadaşlarım var. Tabii ki de böyle olmasını istemezdim. En çok koşmak isterdim” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: