"Kızlarımız Girişimci Olsun" Projesi

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen'in, "Kızlarımız Girişimci Olsun" projesi kapsamında İncirlik Lisesi'nde seminer düzenlediği bildirildi.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen'in, "Kızlarımız Girişimci Olsun" projesi kapsamında İncirlik Lisesi'nde seminer düzenlediği bildirildi.

Adana İŞKAD'tan yapılan açıklamaya göre, Türkmen, Türkiye'nin en büyük girişimcileri olarak bilinen Sabancı ve Koç ailelerinden bir kısmının da İncirlik Lisesi'nde eğitim gördüğünü hatırlatarak, öğrencilere bir kurumda çalışan değil, istihdam sağlayan iş kadınları olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Türkmen, öğrencilere kendilerini iyi yetiştirmeleri ve mutlaka yabancı dil öğrenmeleri tavsiyesinde bulunarak, kız öğrencilerden girişimcilik konusunda araştırma yapmalarını ve ünlü girişimcilerin yaşam öykülerini okumalarını tavsiye etti.

Reklam
Reklam

"İnşallah bu salondan geleceğin vergi rekortmeni kadınları çıkacak" ifadelerini kullanan Türkmen, şöyle devam etti:

"Sizin, sınavlarında torpil arayan çocuklar değil, kendi iş yerlerini açan ve yanında insanları çalıştıran kadınlar olmanızı istiyoruz. Onun için sizinle birlikteyiz. Bu konuda bizden bir şey talep ederseniz her zaman yanınızda olacağız. Amacımız, ülkemizin geleceğin en büyük ekonomilerinden birisi olması ve bu sizlerin varlığıyla olacak. Liselerde öğrenim gören kız öğrenciler arasında 'Ben de girişimci olmak istiyorum' konulu bir fikir yarışması düzenledik. Dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar armağan edilecek. Sizler de isterseniz bu yarışmaya katılabilirsiniz."

Muhabir: İbrahim Erikan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: