KKKA için 50 milyon YTL'lik proje

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, "KKKA için 50 milyon YTL'lik bir proje hazırlandı, hastalık konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendireceğiz" dedi.

24. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali'ne katılmak için bu kente gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker valiliği ziyareti sırasında basın mensuplarının Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Mehdi Eker, Vali Sebati Buyuran'ı makamında ziyaret ederek brifing aldı. Valilik makamında gazetecileri kabul eden Bakan Eker, gündeme ilişkin soruları da yanıtladı.

Reklam
Reklam

Bakan Eker, bir gazetecinin KKKA hastalığı konusunda ne gibi çalışmalar yapıldığı ve biyolojik silah olma ihtimali ile ilgili soruya, "KKKA hastalığı kenelerden insanlara geçiyor. Bu yıllardan beri var olan bir hastalıktır. Türkiye'de tespiti yeni oldu. Türkiye genelinde KKKA hastalığının ilaçlama ve eğitim çalışmaları için 50 milyon YTL'lik proje hazırlandı. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için gerekli her türlü çalışma yapılıyor, yapılmaya da devam edecek. Biyolojik silah gibi birşeyin kesinlikle olacağını zannetmiyorum. Bu 1940'lı yıllarda Kırım'da, Kongo'da görülen bir hastalık. Belki daha önceden de olmuştur ama bu Türkiye'de yeni görüldüğü için vatandaşlarımızın bununla ilgili tam bilgisi yok" dedi.

Bakan Eker, doğrudan gelir desteğiyle ilgili çiftçilere ödenecek para miktarında düşüş olup olmadığına yönelik soruya ise, "Doğrudan gelir desteği ödemelerinde bir düşüş yok. Biz zaten doğrudan gelir desteğinin her yıl azaltılacağını belirtmiştik. Ancak azalma o destek türünde; diğer destekler artarak devam edecektir. Zaten hükümetimiz, en yüksek şekilde doğrudan gelir desteği ödemesi yaptı. Tarıma desteklerimiz geçtiğimiz yıl 2.1 milyar YTL olurken, destek bu yıl 5.3 milyar YTL'ye çıktı. Bu da desteklerin azalmadığını, arttığını gösterir" şeklinde konuştu. Daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı ziyaret eden Bakan Eker, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Palta, Bakan Eker'e kilim hediye etti.

Reklam
Reklam