Kktc Cittaslow'a Üye Oldu, 30 Ülke Tarafından Tanındı

SEFERİHİSAR Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 09-

SEFERİHİSAR Cittaslow Birliği Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti Cittaslow Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 09- 11 Aralık 2016 tarihleri arasında KKTC'de buluştu. KKTC'den Yeni Boğaziçi, Lefke ve Mehmetçik'le beraber üye kent sayısının 3'e çıkmasıyla KKTC'de Ulusal Ağ Kuruluş Toplantısı yapıldı. Yeniboğaziçi, Lefke ve Mehmetçik belediyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Cittaslow Birliği Uluslararası Genel Başkanı Stefano Pisani, Genel Sekreteri Pier Giorgio Olivetti, Seferihisar Belediye Başkanı - Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk katıldı. Ulusal Birlik Toplantısı'nda Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Cittaslow Kıbrıs Koordinatörü olurken, Cittaslow Lefke temsilcisi Hasan Karlıtaş Cittaslow Kıbrıs Teknik Koordinatörü seçildi. Pisani, Olivetti ve Soyer'in imzalarıyla ulusal ağın kuruluşu tamamlandı.
'CİTTASLOW'DAKİ 30 ÜLKE TARAFINDAN TANINDI'
Cittaslow Genel Başkan Yardımcısı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer uzun uğraşlar sonucunda KKTC'nin ulusal birliğinin kurulduğunu ve uluslararası diplomaside tanınmayan KKTC'nin, Cittaslow Birliği'ndeki 30 ülke tarafından tanındığını söyledi. Başkan Soyer şöyle dedi:
"Cittaslow genel merkezinde Kıbrıs'ın önemini vurguladık ve üyelik işlemleri için uğraşlar verdik. Tabii bu kolay bir süreç olmadı, İtalya Dışişleri'nin bile tepkisiyle karşılaştık. Sonunda üç üyeyle yavru vatanı birliğe sokmayı başardık ve ulusal birliğini kurduk. Artık Kıbrıs, Cittaslow Birliği'nde 30 ülke tarafından tanınır hale geldi. Çok mutluyuz. Kıbrıs'taki Cittaslow'larla birlikte hem Türkiye'yi hem Kıbrıs'ı dünyada layıkıyla temsil edeceğiz."
Üç gün süren ulusal birlik toplantısında Lefke, Mehmetçik ve Yeniboğaziçi gezileri düzenledi ve terra madre Cittaslow Genel Başkanı Stefano Pisani, KKTC'yi ve üye kentleri çok beğendiğini belirterek, barış ve dostluk mesajları verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: