Kktc Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Adıyaman’da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, yıllardır gelmeyi arzu ettiğini dile getirdiği...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, yıllardır gelmeyi arzu ettiğini dile getirdiği Adıyaman’da ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen Gap Oscarları’nda ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülüne layık görülen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Adıyaman’a geldi. Adıyaman Üniversitesi’nde konferans, temel atma ve sergi açılışlarına katılacak olan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Tören mangası tarafından karşılanan Eroğlu, kurum müdürleriyle tokalaştıktan sonra Valilik makamına geçti. Burada Valilik Şeref Defterini imzalayan Eroğlu’na Vali Mahmut Demirtaş tarafından Nemrut Heykelciği ve el dokuması kilim hediye edildi. Eroğlu ise, Vali Demirtaş’a plaket ve kase hediye etti.

Reklam
Reklam

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ın tarihi, kültürü, folkloru, petrolü ve Atatürk Barajı’yla ve Komagene Kültürünün eşsiz hoşgörüsü ve bölgenin en şirin ve en huzurlu kenti olduğunu vurgulayarak, “hoş geldiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, Adıyaman’a yıllardan beri gelmeyi düşündüğü fakat kısmetin bu güne olduğunu ifade etti.

Adıyaman’da dostlarının olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

“Cumhur Başkanı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Adıyamanlı kardeşlerimiz var. Bu bölgeden de gelen insanlarımız var. Gelenlerin çoğu önce beni buluyor. Adıyaman’a içimde olan o sempatiyi Adıyaman’dan gelen arkadaşlara yardımcı olarak tatmin ediyordum. Yıllardan beri gelmek istememe rağmen gelişim bugüne nasip oldu.

Burada basının bize layık gördüğü ‘Yılın Devlet Adamlığı’ ödülünü alacağız, hem de üniversitemiz de bir konferans vereceğiz.

İnanıyorum ki, bu gelişim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Adıyaman halkı arasında dostluğu daha da pekiştirecek. Belki, Kıbrıs’tan belki Adıyaman’dan karşılıklı gidiş gelişler turizm amaçlı bazen gezme amaçlı olacak diye düşünüyorum. İlişkilerimiz bundan sonra en samimi şekilde devam edecektir.

Reklam
Reklam

Turistlere standart bir sınırlama yok ülkemize giriş için. Ama işçi olarak gelenlere ‘Belirli bir süre içerisinde iş bulamazsanız döneceksiniz’ diyoruz. Yani izinler ona göre veriliyor. Çünkü oraya gelen kişi eğer işe girme amacıyla geliyorsa ve iş bulamıyorsa onun sıkıntılarını hem kendileri hem de kaldığı yer çekiyor.”

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz ise cemiyet olarak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ağırlamaktan onur duyduklarını vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: