KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şanlıurfa'da -Eroğlu: "Urfa turizm cenneti olabilecek durumda"

ŞANLIURFA (A.A) - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Urfa ismi dünyaya yayıldıkça ve özellikle bu güzellikler iyi pazarlandığı takdirde burası belki

ŞANLIURFA (A.A) - KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Urfa ismi dünyaya yayıldıkça ve özellikle bu güzellikler iyi pazarlandığı takdirde burası belki ilerde bir turizm cenneti olabilecek durumda" dedi.

Eroğlu, Şanlıurfa temasları kapsamında Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile makamında bir süre görüştü. Şanlıurfa'ya ilk kez geldiğini aktaran Cumhurbaşkanı Eroğlu, sürekli gelişen kentin, sahip olduğu güzellikler ve tarihi eserleriyle geleceğe bugünden damgasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bir süre önce KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı davet üzerine Şanlıurfa'ya gelmeye karar verdiğini dile getiren Derviş Eroğlu, "Urfa'yı çocukluğumuzdan beri, orta okul, lise yıllarından beri okuyoruz. Televizyonlardan ve basından izliyoruz. Ama ilk defa görmek şimdi nasip oldu. Urfa ismi dünyaya yayıldıkça ve özellikle bu güzellikler iyi pazarlandığı takdirde burası belki ilerde bir turizm cenneti olabilecek durumda" diye konuştu.

-Doktorluk günlerini anlattılar-

Asıl mesleği doktorluk olan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile meslektaş olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, siyasete girince mesleğini ihmal ettiğini söyledi. Bir süre meslek yaşamından bahseden Eroğlu, "Ben siyasete girdiğim ilk sene hep pişmanlık yaşadım, niye mesleğimi bıraktım da siyasete girdim diye, ama sonra insan alışıyor" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da aynı duyguları kendisinin de yaşadığını söyledi. Bu sırada ikili arasında gülüşme yaşandı.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Fakıbaba, ziyaretin anısına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na, Balıklıgöl'ün resmedildiği yağlı boya tablo ile plaket takdim etti.

Derviş Eroğlu, daha sonra 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nı da ziyaret etti.

Bu arada Eroğlu'nun konvoyunda bulunan bir ambulans, Köprübaşı Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Nezire Sümeyye Savaş adlı bir hemşireye çarptı.

İlk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra başka bir ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Savaş'ın, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: