Kktc İstanbul Başkonsolosu Dorak: "rum Yönetimi Ödün Koparabilme Bekleyişinden Vazgeçmeli"

KKTC İstanbul Başkonsolosu Sevet Dorak, Kıbrıs Rum kesiminin üyelik avantajını kullanarak Türk tarafı üzerine baskı...

KKTC İstanbul Başkonsolosu Sevet Dorak, Kıbrıs Rum kesiminin üyelik avantajını kullanarak Türk tarafı üzerine baskı kurabileceği ve tek taraflı ödünler koparabileceği beklentisinden vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

KKTC İstanbul Başkonsolosluğu Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenledi. Törene KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, çeşitli sivil toplum örgütleri, Kıbrıs gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk kondu ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile devam eden törende Servet Dorak, anı defterini imzaladı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan Servet Dorak, Kıbrıs Rum tarafının adanın tümünü temsil ettiği iddiasıyla Avrupa Birliği dönem başkanı yapılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Kıbrıs Rum yönetiminin tek yanlı olarak Avrupa Birliği'ne alınması sonrası yapılan hatalar zincirine yeni bir halka daha eklenmesine neden olmuştur. Bu durum Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla müzakere sürecinde durma noktasına getirmiştir” dedi.

Müzakerenin önünün açılabilmesi için Rum tarafının ada üyeliğini kullandığını söyleyen Dorak, “Rum kesimi, üyelik avantajı kullanarak Türk tarafı üzerinde baskı kurabileceği böylelikle de tek taraflı ödünler koparabileceği yönündeki nafile bekleyişinden vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz