KKTC Maliye Bakanı Tatar, Ordu'da-Bakan Tatar, Vali Düzgün'ü Ziyaret Etti

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

Tatar, Vali Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Ordu'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

KKTC'de Türkiye sevgisi ile yaşadıklarını vurgulayan Tatar, "1971 yılından sonra bizimle oraya giden ve kaynaşan 20 binin üzerinde Karadenizli vardır. Dolaysıyla ben KKTC'den hepsinin sizlere selamlarını getirdim. KKTC'de hep Türkiye sevgisi ile büyüdük, yaşıyoruz ve Türkiye'deki gelişmeleri de büyük bir memnuniyetle izliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ordu'yla ilgili gözlemlerini de dile getiren Tatar, Ordu'nun çok geliştiğini, özellikle deniz içine yapılan havaalanının bitmesiyle turizmin bölgede daha çok gelişeceğine inandığını söyledi.

Tatar, ülkelerindeki eğitim konusuna da değinerek "KKTC Doğu Akdeniz'de çok önemli bir devlet. Son yıllarda eğitim alanında önemli gelişmeler yaşandı. Orası hem bizim hem sizin vatanınız. İnanıyorum ki birçok öğrencimiz eğitim için KKTC'ye gelecektir" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün ise ziyaretinden dolayı Bakan Tatar'a teşekkür ederek, Ordu ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Vali Düzgün, KKTC Maliye Bakanı Tatar'a çeşitli hediyeler, Tatar da Vali Düzgün'e tablo ve KKTC bayrağı hediye etti.

Bakan Tatar'ın yarın Ordu'da çeşitli ziyaretlerde bulunacağı belirtildi.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu / Dilek Sezen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: