KKTC Milli Eğitim Bakanı: Bizim Için Canını Veren Türkiye Şimdi Suyunu Veriyor

Türkiye’den Kıbrıs'a yapılan kanal projesi ile ilgili olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim,...

Türkiye’den Kıbrıs'a yapılan kanal projesi ile ilgili olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, “Türkiye yıllarca bizim için ekmeğini paylaştı canını verdi. Şimdi ise suyunu paylaşıyor.” dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen ‘2013 Kuzey Kıbrıs Geleceğin Planlanması’ çalıştayı Ankara’da yapıldı. Kıbrıs’a ait mektup sergisinin de gösterildiği programa, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren katıldı.

Reklam
Reklam

Türkiye ile Kıbrıs arasında gerçekleştirilen barış suyu projesinin bir ülkenin tohumlarını yeniden yeşerttiğini belirten KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, “Bu proje ile yılda 75 milyon küp suyu Kıbrıs’a getirilecek ve 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacaktır. Yıllarca özlemini duyduğumuz içilebilir su akacaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin çıkara dayalı olmadığını söyleyen Atasayan, “Kıbrıs’ta kalkınmaya katkısı olan en önemli sektörlerden biri de yüksek öğrenimdir. Üniversitelerin alt yapısı geliştirilerek verilen eğitim kalitesi daha da artırılmaktadır. Ülkemiz için eğitim adası adı kullanılması bizim için kuru kaynağıdır. Öğrenci sayısızı 43 binlerden 55 bin 500’e ulaştırmaktayız. Kuzey Kıbrıs’ta başta Türkiye, ABD, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere 90 ülkeden öğrenci bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Kıbrıs konusunda Türk milletinin hassas olduğunun altını çizen AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise “Kıbrıs’ta yaşanan gelişmeleri görmek bizleri memnun ediyor. Amacımız Kıbrıs’a yarar sağlamak olsa da vizyonumuz Ortadoğu'ya barışa katkı sağlamaktır. Biz Kıbrıs’taki duygusallığımızdan vazgeçemeyiz. Kıbrıs’ın ne sıkıntısı varsa Türkiye olarak yanında olacağımızı bilirler. Kıbrıs, Türk milleti ile şaka yapılacak bir konu değildir. Kıbrıs, kendinden ayıramayacağı bir konudur. Rum kesimine de zamanı gelecek, onları rahatlatacak anlaşmalar da imzalanabilir.”

Reklam
Reklam

Yaptıkları çalışmalardan bahseden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren de “Rize’de Akdeniz’den Karadeniz’e bir gönül projesi düzenleyeceğiz ve Kıbrıs’tan 30 kişi Karadeniz’de misafir edeceğiz çay hasadı yapacağız. Önümüzdeki ay Kıbrıs’ta gıda güvenliği eğitim programı düzenleyeceğiz. Avrasya Genç İşadamları Formunu Kıbrıs’ta bir araya getireceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: