KKTC Tarım Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Amcaoğlu, Antalya'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Antalyalı iş adamlarını tarım sektöründe KKTC'ye yatırım

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Antalyalı iş adamlarını tarım sektöründe KKTC'ye yatırım yapmalarını istedi.

Bakan Amcaoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ergin Civan'a yaptığı ziyarette, Türkiye'den gelecek su ile tarım ve hayvancılıkta büyük gelişim sağlayacaklarını söyledi. Türkiye'nin KKTC'ye her anlamda büyük destek verdiğini kaydeden Amcaoğlu, bu desteğin tarım sektöründe de su ile gerçekleşeceğini dile getirdi. Türkiye'den gelecek suyun Güney Kıbrıs için de önemli olduğuna dikkati çeken Amcaoğlu, su geldikten sonra yeni projelere imza atacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Amcaoğlu, "Antalyalı iş adamlarını KKTC'ye tarım sektöründe yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

ANSİAD Başkanı Ergin Civan ise Türkiye için KKTC'nin önemli olduğuna işaret etti. İki ülke arasında karşılıklı işbirliğinin her alanda sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Civan, tarım alanında KKTC'ye destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Türk ekonomisindeki yavaşlama ve yapısal sorunları küçük ve orta büyüklükteki işletmeler tarafından hissedildiğini anlatan Civan, bu durumun gözardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi. KOBİ'lerin Türk ekonomisinin temel direği olduğuna dikkati çeken Civan, KOBİ'lerin finansal sorunlarının giderek büyüdüğünü belirtti.

Civan, Türkiye'de karşılıksız çek sorunun ticarette korkulu bir rüya haline geldiğini, Ekim ayı itibarıyla karşılıksız çek sayısının geçen yıla oranla yüzde 55 artış göstererek 722 bine yükseldiğini söyledi.

Son dönemlerde KOBİ'lerin kredi kullanımlarında da sorunlar yaşadığına dikkati çeken Civan, "BDDK verilerine göre 1 milyon 650 bin KOBİ'nin kullandığı kredi hacmi Ekim ayı itibariyle 143 milyar liradır. Toplam 748 milyar lira kredi hacmi içerisinde KOBİ kredilerinin oranı halen yüzde 20'ye yakın düzeyde kalmaktadır. Oysa tüketici kredileri 181 milyar, bunun içerisinde ihtiyaç kredileri 64 milyar liradır. Özellikle Haziran ayından itibaren KOBİ kredilerinde ciddi bir duraklama görülmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: