Kktc Ulaştırma Bakanı Vali Aksoy'u Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Samsun Valisi Hüseyin...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener ve ve KKTC Limanlar Dairesi Başkanı Serdar Canaltay ile birlikte Vali Aksoy'u ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye için oldukça önemlidir. Sayın Bakan Kuzey Kıbrıs'ın ekonomik anlamda kalkınması, kendi kendine yeter hale gelmesi bakımından yapılması gereken çalışmalar konusunda Türkiye'de incelemelerde bulunmak ve Samsun'la ilgili çalışmaları görmek üzere ilimize geldiler. Sayın Bakanımız özelleştirilmesi tamamlanan Samsun Limanı'nda incelemeler yapacak. İlimiz lojistik anlamda Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisidir. Samsun hava, deniz, demir ve karayolu ulaşımının bir arada buluştuğu ülkemizin nadir illerinden birisidir. Bizim de önümüzdeki dönemde Samsun'u lojistik merkez yapma yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

19 Mayıs Bayramı arifesinde Samsun'a bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, "Samsun'u, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin limanlarını tekrar yapılandırma çalışmaları sürecinde örnek olarak alabileceğimiz bir kent olarak düşündük ve bu vesile Samsun'u ziyarete geldik. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ada olması münasebetiyle stratejik konumuna bağlı olarak deniz ve hava ulaşımı oldukça önemlidir. İthalat ve ihracatta Magosa Limanımızın yeniden yapılandırma sürecinde Türkiye Cumhuriyetimizin limanlarının ne şekilde yapılandırıldığı ve burada elde edilen tecrübeleri arkadaşlarımızla paylaşma adına bu geziyi düzenlemiş bulunuyoruz. Bugün Samsun Limanı'nı ziyaret edeceğiz. Burada edineceğimiz tecrübeler Kıbrıs Limanlarında yapacağımız proje ve çalışmalarda vizyonumuzu ve misyonumuzu belirlemede bizlere büyük faydalar sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner'e Vali Aksoy, Samsun'un simgesi olan ve üzerinde Atatürk Anıtı bulunan kabartma bir pano hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: