KKTC ve Suriye arasında feribot seferleri başlıyor

Lefkoşa AA- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Suriye arasında, yaklaşık 30 yıl sonra yeniden tarifeli feribot seferleri başlıyor.

Gazimağusa ile Lazkiye arasında yarın tanıtım seferi yapılacak ve Ramazan Bayramı'nda da doğrudan tarifeli feribot seferlerine başlanacak.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, "seferlerin yeniden başlamasıyla KKTC ve Suriye arasında başta ekonomik, kültürel ve turizm alanında olmak üzere her alandaki ilişkilerde büyük gelişmeler yaşanacağını ve var olan ilişkiler büyük ivme kazanacağını" söyledi.

Reklam
Reklam

Avcı, makamında düzenlediği basın toplantısında, "iktidara geldikleri ilk günden itibaren yıllar boyunca ihmal edilmiş olan İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) ve İKT'ye üye ülkelerle ilişkileri geliştirmek için yoğun gayret göstereceklerini" belirttiğini anımsatarak, bu çerçevede, komşu ülke Suriye'yi son iki ay içinde iki kez ziyaret
ettiğini, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla Suriye denizcilik, ticaret, sanayi ve turizm odaları nezdinde temaslar yapıldığını kaydetti.

Avcı, yarın sabah Gazimağusa Limanından ayrılacak bir feribotun, Suriye'nin Lazkiye Limanına günü birlik bir tanıtım turu düzenleyeceğini kaydetti.