KKTC'de bankazedeler, oy kullanmayacak

LEFKOŞA (İHA) - KKTC'deki Banka Mudileri ve Bankazedeler Derneği, devlet adına verilen sözlerin tutulmadığını, 2.5 yıldır acı çektiklerini belirterek, bankalar krizinden mağdur olan mudilerle vatandaşları sandığa gitmemeye çağırdı.

Seçime katılmama kararlarını bugün bir basın toplantısıyla açıklayan Banka Mudileri ve Bankazedeler Derneği yöneticileri, "Yaşadığın cehennem hayatını, çektiğin acıları, coplandığını, provokatör ilan edildiğini unutma" diyerek mudileri sandığa gitmeyerek eyleme destek vermeye çağırdılar.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Mustafa Aroğlu, aradan geçen 30 aylık süreye rağmen hala daha ödemelerin tamamlanamadığını ve mağduriyetlerinin devam ettiğini belirterek, bu sorunun gelecek nesillleri de etkileyecek derin yaralar açtığını anlattı.
Mudilerin ekonomik paket uyarınca bazı yasalar için rehin tutulduğunu kaydeden Aroğlu, "Türkiye'de de aynı sorun yaşandı ama mudi yaratılmadı. Bu ayırımcılıktır" diye konuştu.

Bankalar krizinin faturasını vatandaşın ödediğini, buna karşın bankaları batıranların hala daha yargılanmadığını da belirten Aroğlu, "Halkın soyulmasına göz yumanlara, yargılamak yerine bakan yapanlara bizden oy yok" dedi.
Derneğin Başkan Yardımcısı Abdurrahman Şeref de 2.5 yılın acılarına tepki olarak ve mudiden gelen talep doğrultusunda seçimleri boykot kararı aldıklarını söyledi.

Mudilere broşür dağıtarak boykot çağrısı yapacaklarını söyleyen Şeref, "Mudi sayısı azaldı. Bu boykot etkili olur mu" şeklindeki bir soruya da özetle şu karşılığı verdi: "Bu sorundan bu ülkedeki 55 bin insan etkilendi ve bu insanlar yaşamları boyunca bu sorunun etkilerini görecekler. Hatta gelecek kuşaklara da yansıyacak. Bu sorun geri kalan sayıyla değerlendirilirse büyük talihsizlik olur. Ülke insanının geleceği toptan zarar gördü. Yaşananlardan ders almazsak gelecek nesiller için başka sorunlara fırsat verme gibi bir sorumsuzluk olur. Bir daha benzeri şeylerin yaşanmamasını istiyoruz."

Reklam
Reklam